avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumpararea uscatorului comun din scara blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumpararea uscatorului comun din scara blocului

As dori sa cumpar uscatorul de rufe din scara unui bloc si sa-l transform in garsoniera.
Cum procedez? Care sunt pasii care trebuie urmati?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 21:57, 21 Octombrie 2014
Adresati o cerere Asociatiei de proprietari prin care solicitati cumpararea spatiului comun (mai departe stiu dansii ce este de facut), apoi mergeti la notar si faceti actul, apoi faceti un proiect de modificare a spatiului si racordare la utilitati pentru care va trebuie aprobarea tuturor proprietarilor, apoi faceti si modificarile la cadastru si carte funciara.
Cumpararea partii comune din imobilul de locuit in comun se poatre realiza numai cu acordul tuturor coproprietarilor,conform dispozitiilor Legii nr. 60/ 2012 privind aprobarea OUG nr. 79/2011 pentru reglementarea unor masuri necesare intrarii in vigoare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 255, din 17 aprilie 2012.
Art. VII. - Articolul 658 din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 505 din 15 iulie 2011, se modifica si va avea urmatorul cuprins: Incetarea destinatiei folosintei comune
Art. 658. - (1) Incetarea destinatiei de folosinta comuna pentru partile comune din cladirile cu mai multe etaje sau apartamente se poate hotari cu acordul tuturor coproprietarilor
(2) In cazul incetarii destinatiei de folosinta comuna in conditiile alin. (1), devin aplicabile dispozitiile privitoare la coproprietatea obisnuita
(3) Imobilul, respectiv partea din imobil care rezulta din incetarea destinatiei folosintei comune se inscrie in mod corespunzator in cartea funciara pe baza documentatiei cadastrale intocmite in acest scop.
Uscatoria trebuie scoasa intai din starea de indivizibilitate, sa devina proprietate comuna obisnuita si apoi fiecare proprietar sa-si vanda partea la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea uscatoarelor din scara blocului aricostel2006 aricostel2006 Buna ziua.Puteti sa ma ajutati?Vreau sa imi fac..din cele trei spalatorii..care se afla la et.3..intre cele doua uscatorii,la blocurile vechi din Brasov,un ... (vezi toată discuția)
Posibilitate cumparare uscatorie bloc andreea nitescu andreea nitescu Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea mea:Este posibil ,cu acordul locatarilor din bloc sa cumpar uscatoria care se afla in perete ... (vezi toată discuția)
Uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? daneza_eu daneza_eu uscatoria unui bloc nu o pot folosi toti locatarii? buna ziua. blocul in care locuiesc are uscatorie pentru care platim fiecare locatar. unde as putea sa ... (vezi toată discuția)