avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie rovinieta

Salutare.
Am si eu o intrebare referitor la o amenda de rovinieta.
In data de 23 Iunie am vandut masina, propietate personala, cu acte facute legal, cu scris instrainat pe talon, totul ca la carte.
Acum 2 zile am primit un plic de la politie ca am o amenda de rovinieta cu data de 25 iunie.

Ideea e ca eu am dat masina persoanei si actele tot pe data de 23 (cu 2 zile inainte de amenda).
Ce pasi trebuie sa urmez pentru a contesta sau a face intr un fel de a arata ca masina nu mi mai apartinea in momentul respectiv?!

Multumesc
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 22:22, 21 Octombrie 2014
Trebuie sa contestati amenda in instanta, in 15 zile de cand ati primit plicul de la CNADR (nu de la politie).
Veti arata in contestatie toate dovezie privind vanzarea.

Colateral, trebuie sa va asigurati ca noul proprietar a trecut sau va trece masina pe numele lui, ca sa nu mai primiti si alte amenzi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat contraventional de doua ori pentru lipsa rovinietei insa autoturismul este vandut simonik_eu simonik_eu am primit aksa 2 amenzi pt rovinieta desi am vandut autoturismul cu contract de vanzare cumparare si i-am inmanat celui ce i-am vandut si fiscalul ca sa poata ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr CristianPCristian CristianPCristian Subiect: Contestatie la executare silita CNADNR Buna ziua, In urma cu 3 luni am primit in cutia postala o instintare de executare silita pentru neplata ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina, omisiune inscriere vanzare pe certificatul de inmatriculare florentz florentz Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: mi-am vandut masina vineri (26.09.2014) si totul a decurs normal cu o singura exceptie, nu ... (vezi toată discuția)