Buna ziua, am infiintat o firma in 2009 si neavand activitate pana in luna septembrie 2014, de la finante dupa 6 luni de declaratii pe 0 m-au scos din evidenta lor, acum cand am vrut sa reincep activitatea mi s-a spus ca trebuie sa ma inregistrez ca platitor de tva si sa completez declaratia 099. Problema e ca eu vreau sa fiu neplatitor de tva caci prestez doar servicii la persoane fizice si nu ma avantajeaza cu tva plus ca am bifat in declaratia 099 " trimestrial" si mi s-a spus la ANAF ca pot trece din nou ca neplatitor tva doar din trimestrul viitor adica perioada 1-10 Ianuarie. Azi 21-10-2014 mi s-a eliberat Certificatul de inregistrare in scopuri de tva. Intrebarea mea este daca se poate face modificare la declaratia 099 ( in loc de trimestrial sa trec lunar) sau daca mai este vre-o varianta sa trec cat mai repede ca neplatitor de tva. Va multumesc!
in aceeasi situatie ma aflu si eu doar ca un pic mai veche :)
am fost cu 099 la administratie si nu au m-au primit intrucat nu aveam constatator, declaratie ca nu am avut activitate, declaratie ca voi avea activitate in luna urmatoare, etc .
Impreuna cu 099 am vrut sa depun si 096 sa scot firma de la tva . Am procedat astfel intrucat pe perioada cat ai tva-ul anulat pe art. 153 alin 9 (nu ai avut activitate 2 trimestre, in cazul meu 2 ani ) daca emiti facturi fiscale colectezi fara sa deduci si depui decont 311 .
Raspunsul celor de la Anaf a fost ca nu se poate , ca am depasit 180 zile de la anulare cod TVA si 096 nu-l pot depune ca am fost odata neplatitor (atentie neplatitor pe art. 153 alin 9) si nu mai pot depune 096 , voi ramane platitor de tva pe veci "daca aproba ,dar nu crede , ma repet am depasit 180 de zile de la anulare" cu alte cuvinte voi colecta fara sa deduc nimic .
exista vreo solutie in cazul acesta sa "scap" de TVA sau singura sansa este sa inchid firma si sa deschid alta ?
Tva anulat
felisana
Firmei i-a fost anulat codul de tva cu data de 01.08.2012 pentru nedepunere deconturi. Din pacate am depus 099 dupa cele 180 de zile, am facut toate ... (vezi toată discuția)