avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante create de chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante create de chiriasi

Buna ziua,

Problema de fata e putin mai complicata decat in mod normal. Tatal meu detine un apartament, in care la momentul de fata locuiesc.

Intre 2011 - 2012 a fost inchiriat (fara contract, doar pe buna credinta avand in vedere ca erau prieteni din copilarie) pe o suma derizorie - 200 de lei pe luna. In tot acest timp acesti chiriasi nu si-au platit contributiile catre asociatia de locatari.

Astazi mi-a sosit un plic in care este explicat cazul si in care tatal meu (care nu locuieste in tara) trebuie sa prezinte intampinarea in timp de 25 de zile.

Problema este ca se afirma ca as fi fost anuntata printr-o scrisoare recomandata sa ma prezint la mediere, scrisoare de care nu am stiut si nici nu am intrat in posesia ei.

pot sa dovedesc prin martori si prin facturile de la cablul tv ca in aceasta perioada nimeni din familia mea nu s-a folosit de apartament.

Prin urmare, intrebarea mea este... se poate sa ii chem pe chiriasi in instanta sau sunt obligata ca si proprietar sa achit integral datoria?

Va multumesc si astept cu interes un raspuns!
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 10:57, 24 Octombrie 2014
In ce calitate veți chema pe cei care au stat in acest apartament daca nu aveti contract cu aceștia? Mai bine plătiți inainte de a da termen pentru judecata, ptr ca va mai pune si cheltuielile de judecata. Oricum trebuie sa achite proprietarul toate obligatiile.
Va multumesc pentru raspuns...

Nu stiam daca este posibil asa ceva, sa ii pot chema in instanta pe cei care au locuit in apartament.

Ma gandeam ca daca pot demonstra ca alte persoane au locuit nu voi fi eu cea care va plati.

De asemenea am citit pe acest forum ca se poate ajunge la o intelegere cu asociatia pentru a plati esalonat. ste posibil?

Daca nu, sa-nteleg ca eu ca si proprietar sunt obligata sa platesc integral datoria plus penalitatile....
Dvs platiti esalonat sau cum va intelegeti cu asociatia si apoi daca vreti, ii actionati in judecata pe chiriasi. Dreptul la actiune pt sume mai vechi de 3 ani sunt prescrise.
Pe cei care au locuit in apartament ii puteti chema in judecata numai daca aveti un contract - ceea ce nu exista, dupa cum spuneti - sau daca puteti convinge niste vecini sa vina ca martori.

Asociatia de proprietari cheama in judecata numai pe proprietari. Relatia cu chiriasii o are numai proprietarul.
Incercati sa esalonati cu conducerea asociatiei, in scris, plata restantelor.
Am inteles. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru timpul acordat!

Alte discuții în legătură

Proces judecata asociatia de proprietari purple_girl purple_girl Buna seara! Va contactez si eu in legatura cu o problema legata de asociatia de proprietari la care locuiesc. In urma unei datorii de 30 mil lei vechi ... (vezi toată discuția)
Furt de servicii Popos Popos Buna ziua. Locuiesc in chirie intr-un apartament din Bucuresti, iar zilele trecute am avut neplacuta surpriza sa observ ca mi-a fost taiat cablul tv. Probabil ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarului ce inchiriaza apartamentul. legal23 legal23 Detin un apartament pe care l-am inchiriat ptr o suma modica unei rude care trecea printr-un moment mai greu in lupta cu viata.Nu exista un contract de ... (vezi toată discuția)