avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces judecata asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces judecata asociatia de proprietari

Buna seara! Va contactez si eu in legatura cu o problema legata de asociatia de proprietari la care locuiesc. In urma unei datorii de 30 mil lei vechi asociatia de proprietari unde locuiesc ne-a actionat in judecata, ultima plata la asociatie o facusem in noiembrie 2012. Eu locuiesc in apartamentul unchiului meu care este plecat din tara. Decizia de la judecatorie a sosit in septembrie eu incepand deja sa platesc din datorie din iulie, respectiv 600 ron in iulie, 1300 in septembrie, 600 in octombrie, 400 in noiembrie si 500 acum in decembrie ajungand la o datorie de 1400 lei la momentul actual. Presedintele asociatiei de care apartin m-a asigurat ca daca achit toata datoria nu va fi nici o problema legata de judecata si ca ei vor retrage dosarul la adresa unchiului meu insistand a nu ma prezenta la nici un termen de judecata. Este posibil asa ceva ca neprezentandu-ma la judecata si achitand sa se incheie procesul? Voi mai fi nevoita sa platesc ceva cheluieli de judecata? Atata timp cat platesc este intemeiata actiunea acestora? Multumesc anticipat!

[conexat din alt topic]
Daca dupa ce am incheiat o intelegere scrisa cu asociata de proprietari pentru a plati, la sf lunii iulie cand am si platit o parte din datorie ulterior in sept imi vine in posta dosar de la judecatorie ca sunt actionat in judecata este legal? Au procedat corect? Mentionez ca datoria era de 30 mil lei vechi iar pentru intelegere nu m-a chemat nimeni (am mers eu personal pentru a achita din datorie iar ei m-au pus sa fac respectiva cerere prin care solicit reesalonarea datoriilor)si nici nu m-a instiintat personal asupra actionarii in judecata, asociatia punand un afis pe usa pentru toata lumea fara a nominaliza pe cineva?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2013
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:18, 8 Decembrie 2013
Eu inteleg ca dvs. va platiti datoriile de cand locuiti acolo, dar datoriile vechi ale apartamentului nu s-au achitat iar asociatia a actionat in judecata proprietarul. Dumneavoastra sunteti acolo chiriasa dar ati incheiat un angajament de plata pentru datoriile restante care s-au acumulat de cand locuiti acolo. Altfel, ce baza legala a avut presedintele sa incheie un acord de plata cu cineva care nu este proprietarul apartamentului ?.
1-Nu ati precizat concret cui apartine datoria veche de 30 mil vechi
2-
Voi mai fi nevoita sa platesc ceva cheluieli de judecata?

Este hazardat a emite raspuns in conditiile in care nu cunoastem cererile si pretentiile asociatiei de proprietari
Precizati "Decizia de la judecatorie a sosit in septembrie "
Studiati temeinic hotararea pronuntata de instanta si veti constata daca au fost solicitate si daca instanta de judecata a hotarat achitarea de cheltuieli de judecata
3-
Atata timp cat platesc este intemeiata actiunea acestora?

Actiunea asociatiei de proprietari este intemeiata pe disp art 50 din L nr 230/2007
Justificarea actiunii o constituie acumularea unui debit ,care risca sa creasca -fara ca asociatia de proprietari sa detina posibilitatea recuperarii acestuia
4-Norma in vigoare prevede dreptul in favoarea asociatiei de proprietari de a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata obligatiilor de intretinere mai mult de 90 de zile
Avand in vedere calitatea dv de chirias se impune sa precizati concret impotriva cui este formulata actiunea
5-
nu m-a instiintat personal asupra actionarii in judecata, asociatia punand un afis pe usa


Ce scrie in afis?
Nu ati fost citata sa va prezentati la termenele de judecata ?
Prin decizie de la judecatorie ma refer la un plic care continea actele trimise de la cei de la judecatorie, procesul fiind inceput in septembrie dupa ce platisem deja din datorii din iulie. Am primit si o singira citatie in noiembtie numai ca nu ma pot prezenta la ea pentru ca nu sunt proprietara iar intelegerea cu cei de la asociatie a fost facuta in numele unchiului meu. Intrebarea era urmatoare daca se plateste datoria in timpul procesului acesta se incheie fara alte cheluieli din partea mea?
SI daca este legala actionarea asta in judecata dupa ce am convenit sa achit datoria si nu numai ca am convenit si respect acea intelegere?
Tinand cont cat de incet se misca justitia romana probabil ca cererea de chemare in judecata era deja depusa la judecatorie cand ati mers la Asociatie.
Si, da, este legal sa continue cu procesul pentru ca nu au nici o garantie ca veti respecta esalonarea, in plus, trebuie sa recupereze cheltuielile cu avocatul (daca le-au facut) ceeace nu se mai poate daca retrag plangerea.
Daca pana la primul termen platiti toata datoria puteti depune prin posta la dosar dovada platilor (copii chitante) folosind o scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Scrisoarea din interior o redactati ca din partea propietarului.
Vorbiti cu unchiul dumneavoastra sa va trimita procura si il veti putea reprezenta in tribunal si in orice alt loc in privinta cheltuielilor de intretinere.
Procura va fi strict pentru reprezentare in privinta cheltuielilor de intretinere a apartamentului, la tribunal si in orice alta parte e necesar.
Si un ultim sfat: urmariti cursul procesului pe portalul curtilor de justitie ([ link extern ] /).
Acolo puteti vedea ce teremene s-au dat si, in final, sentita pronuntata.
Si daca pana la urmatorul termen datoria este deja achitata se stinge procesul nemaiexistand motiv? Ca asa lunar vine intretinere asta inseamna ca merg la infinit cu procesul ca nu au ei siguranta ca platesc?

Alte discuții în legătură

Moștenire cu datorii la asociație ContSters407468 ContSters407468 Bună ziua, va detaliez un pic cum sta treaba. Un unchi de-al meu din partea tatălui a fost gasit mort in garsoniera sa neavand soție sau copii familia ... (vezi toată discuția)
Debransare urgenta... flory2v flory2v Buna ziua. As avea si eu niste intrebari legate de debransare. As vrea sa ma debransez de la agentul termic (apartament cu 3 camere), dar am o datorie la ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii asociatia de proprietari andreicsm andreicsm Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am datorii la asociatia de proprietari incepand cu luna septembrie 2013 (ultima intretinere achitata a fost ... (vezi toată discuția)