avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine are dreptul la mostenirea din partea bunicilor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine are dreptul la mostenirea din partea bunicilor ?

Buna ziua.Bunicul decedat, are 2 copii care au decedat si ei.Va rog sa imi spuneti care sunt mostenitorii legali ai bunicului? Ginerele si nora bunicului au dreptul la mostenire? sau numai copii lor ?
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:25, 22 Octombrie 2014
Ginerii si nurorile nu mostenesc pe socri.
Au drept de mostenire copii, iar in cazul pre-decesului lor, nepotii de copii (toti copii tuturor copiilor defunctului). Daca avem nepoti pre-decedati si ei, atunci copii nepotilor (stranepotii mortului) pot mosteni ei in locul parintilor.
In cazul de fata , doar copii lor, nu si sotii/sotiile copiilor. Mostenirea se transmite pe linie de rudenie de sange , nu inrudire prin alianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata ! Doresc sa va adresez,cu ingaduinta dumneavoastra,doua intrebari: 1. O familie cu doi copii .Sotul decedeaza.El este ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara ... geta2005 geta2005 Buna ziua! Va rog am nevoie de o lămurire, sot , sotie fara copii, sotul singur la părinți moare primul apoi moare mama lui , tatăl mort cu multi ani in ... (vezi toată discuția)