avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Drept de deducere TVA la facturile de la ANPC
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Drept de deducere TVA la facturile de la ANPC

Buna,

V-ati confruntat cumva cu urmatoarea situatie: factura de la ANPC cu doua coduri unice de inregistrare dintre care unul este cu RO iar celalalt fara. Este taiat CUI-ul cu RO. Problema mea este ca factura este cu TVA si nu stiu daca am sau nu dreptul sa deduc TVA-ul de pe aceasta factura? Am verificat pe site-ul anaf codul de inregistrare in scopuri de TVA si este valid da nu inteleg de ce este taiat de pe factura.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:22, 23 Octombrie 2014
Da, exista institutii care pt anumite servicii sunt inregistrate in scop TVA. Puteti deduce intrucat probabil au gresit taind codul cu RO, din moment ce au emis factura cu TVA. Ce anume au facturat?
Marcare bijuterii de argint
Probabil nu este scutita aceasta activititate. Cititi art 127 si 141 Cod fiscal:

[ link extern ]

Daca au emis cu TVA factura puteti deduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare cursuri de formare profesionala anansc83 anansc83 Buna ziua, Furnizorul de formare profesionala \"A\" din RO are cod CAEN 8559 neplatitor de TVA, fiind autorizat de CNFPA, iar beneficiarul cursurilor este ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare Adorinaida Adorinaida Nelamuriri - Daca un SRL este inregistrat ca platitor de TVA dar servicile prestate de acesta sunt scutite de TVA (conf. Art. 141, alin. 2, lit a) din ... (vezi toată discuția)
Platitor sau neplatitor de tva Adorinaida Adorinaida Conform ultimelor acte normative privint TVA-ul, pentru un SRL inregistrat ca platitor de TVA, dar care emite facturi fara TVA (scutit prin Codul Fiscal), este ... (vezi toată discuția)