avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... 10.000 EURO / SRL-D
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

10.000 EURO / SRL-D

Buna ziua!

Am inteles ca este un program prin care se vrea stimularea economiei nationale prin subventionarea a 50% dintr-un proiect (maxim 10.000 euro) nerambursabili. Cum pot intra in posesia acestor bani, ce criterii trebuie sa indeplinesc?

Activitatea pe care doresc sa o desfasor e comertul. Am oameni cu experienta ce ii voi angaja, deci firma va fi pe profit inca din prima luna. Singura problema a mea e sa intru in posesia acestor bani, pentru ca de restul am de unde sa fac rost.

O alta intrebare e care sunt dezvantajele/avantajele daca infiintez acest SRL-D, ce limitari am, daca la un momendat acestea dispar si voi ajunge sa imi schimb statutul in SRL...

Orice alta parere/sugestie/remarca e binevenita!!!

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
13Dorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: LC Learning & Consulting , Consultant credite si finantari 12:30, 22 Octombrie 2014
Buna ziua,

Ca sa puteti aplica pe acest program trebuie sa va infiintati un SRL-D (daca nu il aveti deja) cu maxim 5 grupe de activitate CAEN.

Apoi trebuie sa inscrieti in aplicatia DIMMMAT un plan de afaceri, alaturi de o copie CUI si CI. De obicei inscrierile in programul SRL-D se fac in lunile martie-aprilie a fiecarui an.

Activitatea de comert pe care doriti sa o desfasurati este in principiu eligibila. Daca imi spuneti codul CAEN pot sa va spun concret daca sunteti sau nu eligibil.

Avantajele principale in acest moment ale programului SRL-D sunt urmatoarele:
- costuri 0 la infiintarea firmei la Registrul Comertului
- timp de 3 ani pentru 4 angajati sunteti scutit de la plata CAS (20,8%)

Obligatiile principale pe care le aveti sunt:
- notificarea OTIMMC despre infiintarea SRL-D-ului in termen de 10 zile
- crearea si mentinerea a cel putin 2 locuri de munca cu norma intreaga pe o durata de 3 ani (cat pastrati statutul de SRL-D)
- reinvestirea anuala a cel putin 50% din profit
- activele achizitionate sa le mentineti in firma la locatia aleasa cel putin 3 ani de la achizitie
- sa raportati anual catre OTIMMC efectele participarii in cadrul programului timp de 3 ani.

La implinirea a 3 ani calendaristici de la data infiintarii firmei pierdeti statutul de SRL-D(ebutant) si va transformati in SRL. Pierzand statutul de SRL-D pierdeti si singurul avantaj major, scutirea de la plata CAS pentru 4 angajati.

Daca doriti mai multe informatii va recomand:
- pagina oficiala a programului: [ link extern ] /

Mult succes!

Laviniu Chis

[Editat: va rog nu faceti referire la firma dvs. in semnatura si nu mai puneti link spre site-ul propriu, incalcati Regulamentul de postare in forum. Aceste date pot fi gasite de cei interesati in profilul dvs. de consultant. Multumesc.]
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma xsonia xsonia Buna ziua. Ma intereseaza sa infiintez care sa aiba ca obiect de activitate comertul cu autoturisme . Cum o infiintez ,care sunt taxele etc. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Srl-d  am o firma infiintata acum aprox. 5 ani, care are activitatea suspendata si pe care nu am avut activitate in realitate, dar probabil 2-3 luni la inceput, pana ... (vezi toată discuția)
Srl debutant mariuscrisan mariuscrisan Am 19 ani. Vreau sa imi deschid o firma. Care sunt avantajele unui SRL Debutant? De ce taxe sunt scutit? Ce taxe trebuie sa achid de-a lungul anului? Va rog ... (vezi toată discuția)