avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL DEBUTANT
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL DEBUTANT

Am 19 ani. Vreau sa imi deschid o firma. Care sunt avantajele unui SRL Debutant? De ce taxe sunt scutit? Ce taxe trebuie sa achid de-a lungul anului?

Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 23 August 2011
mariuscrisan, utilizator
Cel mai recent răspuns: niconica , utilizator 14:30, 24 August 2011
Beneficiul este faptul ca beneficiezi de fonduri neramburabile de la stat. Din pacate fondurile pentru anul curent au fost epuizate.
Avantajele ar fi numai la infiintare si constau in scutirea de plata a taxelor pentru redactarea actelor si inmatricularea societatii la registrul comertului. Detalii infiintare aici: [ link extern ]
Partea proasta a lucrurilor consta in faptul ca va trebui sa va supuneti unor reglementari zic eu draconice, care culmineaza cu plata retroactiva a ,,beneficiilor" de care v-ati bucurat la infiintarea societatii in situatia in care doriti sa suspendati activitatea societatii sau doriti radierea acesteia. Pentru 1000 ron parerea mea este ca nu merita efortul.
Ma speriati Dle. Sad! Si eu am un SRL D nou infiintat, dar nu mi se par restrictiile si obligatiile cu mult diferite de un alt SRL. In afara de limitarea CAEN-ului pana la 5 grupe, plata contributiilor in max 45 zile de la scadenta, declararea la OTIMMC...de alte rigurozitati nu cunosc. Luminati-ma va rog. Multumiri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare societate mireille_is mireille_is Buna ziua, va rog sa imi oferiti mai multe informatii referitoare la programul guvernamental de a oferi pana la 10.000 euro pentru societati noi ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d mirelastc mirelastc Se poate infiinta o firma SRL-D (intreprinzator debutant) de catre o persoana care, chiar daca a implinit 18 ani (adica, inteleg eu, are capacitate deplina de ... (vezi toată discuția)
Srl-d daca am deja srl? pb pb Salut, Vroiam o confirmare. Nu pot sa fac un SRL-D si sa beneficiez de scutirile pana la 4 angajati / 10.000 EUR nerambursabili daca sunt deja asociat (sub ... (vezi toată discuția)