avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... "Sechestrare" Bunuri
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

"Sechestrare" Bunuri

Buna ziua,
Sa va explic cu sta situatia:
Am inchiriat un spatiu de productie dar in cele din urma am intrat in insolventa acum in interiorul spatiului inchiriat ne-au ramas utilaje pe care propietarul halei nu doreste sa ne lase sa ni le luma pana nu ne platim debitele catre el( diferenta chirie, utilitati) si a facut front comun cu asociatul meu de a nu ma lasa asa intru si sa beneficieze el cu asociatul meu de utile vor sa le vanda ei, eu sunt si actionar si administratorul firmei.
Acum ei pot vinde bunurile fara hotarare judecatoreasca, imi pote interzice sa imi iau bunurile de acolo pentru cda eu vreau sa le iua sa le dau la scimb cu stingerea unor debite la furnizori pentru care s-a facut deja factura de vanzare.
Daca propietarul refuza sa mi le inapoieze pot depune plangere penala si daca da la ce articol se incadreaza.
Va multumesc si astept un raspuns cat se poate de repede, astazi ar trebuii sa fac tranzactia.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters90283 , utilizator 16:11, 29 Mai 2009
Depinde ce clauze aveti in contractul de inchiriere - daca acesta mai este in vigoare sau s-a procedat la reziliere pentru neindeplinirea obligatiilor dvs. de plata catre locator.Daca sunteti in insolventa locatorul trebuia sa se inscrie la masa credala. In niciun caz nu are dreptul sa va "sechestreze bunurile" din spatiul inchiriat sau mai rau, sa si le insuseasca, pentru a-si face dreptate trebuie sa se adreseze instantei de judecata.Adresati-va si administratorului judiciar in scris cu aceste probleme, aratand ca doriti stingerea unor debite prin compensarea sau vanzarea bunurilor respective.
Plangerea penala o puteti depune la Parchetul de pe langa Judecatorie sau la Politie pentru infractiunea "Tulburarea de posesie" prevazuta si pedepsita prin art.220 Cod penal - daca mai este in vigoare contractul de inchiriere pentru imobilul respectiv si "Furt" prevazuta si pedepsita de art.208 -209 Cod penal.
Daca s-a deschis procedura insolventei , administratorul judiciar sau lichidatorul preia sarcina administrarii societatii.
Proprietarul halei este obligat sa depuna cerere de admiterea a creantei, la la fel ca toti creditorii unitatii .
Va multumesc pentru informatii
Dar daca contractul de inchiriere nu mai este valabil si a fost reziliat, de ce poate fi acuzat penal daca refuza sa imi returneze bunurile?
Astept un raspuns si va multumesc mult pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazul meu-bancruta frauduloasa da sau nu ? ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Povestea sta cam asa: infiintez un srl cu un asociat( eu si administrator), srl nu va avea activitate dar achizitionez materie ... (vezi toată discuția)
cazul meu-bancruta frauduloasa da sau nu ? ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Povestea sta cam asa: infiintez un srl cu un asociat( eu si administrator), srl nu va avea activitate dar achizitionez materie ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara acoperire cu probleme-va rog ajutor ContSters109788 ContSters109788 Buna ziua, Acum o perioada de timp am infiintat un SC cu un asociat( eu 50% el 50%, doar eu administrator) firma nu a avut activitate niciodata in ... (vezi toată discuția)