avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract televiziune si internet pe cablu
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract televiziune si internet pe cablu

acum 3 luni am semnat un contract pe 2 ani cu o soc. de cablu, am avut o oferta de a viziona gratuit 3 luni vreo4-5 canale de film dar am beneficiat de ele doar 2 luni,sunt nemultumit de transmisie si de posturile pe care le retransmit.Pot rezilia contractul fara sa platesc vreo despagubire???Multumesc
Cel mai recent răspuns: gabrielaC5 , utilizator 18:35, 22 Octombrie 2014
in principiu nu.
Buna ziua!
Sunt mai multe aspecte de analizat.
In primul rand trebuie sa identificati in contract conditiile de reziliere si sa vedeti daca va incadrati in vreuna din ele.
Daca intentionati sa invocati nerespectarea ofertei de gratuitate, trebuie analizate, pe de o parte, considerentele pentru care nu ati beneficiat decat de 2 din cele 3 luni din oferta(pentru a vedea daca sunt imputabile furnizorului de servicii) si, pe de alta parte, trebuie analizata relevanta ofertei fata de relatia contractuala in ansamblu (personal, interpretez cele 3 luni de gratuitate drept un bonus, nu ca un element esential pentru perfectarea contractului)

Asa cum am spus la inceput, trebuie vazut daca nemultumirile mentionate se incadreaza sau nu in cazurile de reziliere reglementate in contract.

Spor si voie buna!
Potrivit legii 161/2010 : Dreptul consumatorului la denunţarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrâns de nicio clauză contractuală sau înţelegere între părţi, în cazurile prevăzute de lege, aceasta fiind considerată nulă de drept.
Potrivit legii 193/2000 Sunt considerate clauze abuzive acele prevederi contractuale care(…) restrang sau anuleaza dreptul consumatorului de a denunta sau de a rezilia unilateral contractul, in cazurile in care(…) profesionistul a impus consumatorului, prin contract, clauze referitoare la plata unei sume fixe in cazul denuntarii unilaterale.
Avand in vedere ca ati beneficiat de 3 luni de gratuitate si, probabil, de instalare gratuita, daca platiti contravaloarea acestor beneficii, in opinia mea ar trebui sa fie de acord cu rezilierea.
Ma indoiesc, insa, ca se va rezolva fara o plangere la OPC sau fara sa-i dati in judecata.
Pentru inceput ar trebui sa faceti o notificare scrisa de denuntare unilaterala a contractului cu 30 de zile inainte de data la care doriti sa inceteze contractul.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
gabrielaC5, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract raduaw raduaw Buna,acum cateva luni 1,2 am auzit ca sa introdus o lege in Romania prin care clientul poate renunta la un abonament/contract indiferent daca e incheiat pe ... (vezi toată discuția)
Anulare contract telefonie mobila manuelle manuelle Buna ziua. Imi puteti spune va rog care sunt conditiile in care se poate anula un contract de telefonie mobila? Mai am 17 luni de perioada contractuala, ... (vezi toată discuția)
Reziliere abonament orange andreyc1986 andreyc1986 buna ziua. am un abonament orange si mai am o perioada contractuala de 5 luni. ma intereseaza daca pot sa renunt la abonament pana la expirarea contractului , ... (vezi toată discuția)