avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA pentru sofer
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA pentru sofer

Buna, am primit o oferta pentru " un loc de munca " pe microbuz international(masina fiind a angajatorului ), " angajatorul " mi-a spus sa imi fac PFA, ca si PFA unde trebuie sa platesc si ce? Si care este diferenta intre PFA platitor TVA si PFA neplatitor TVA?
Cel mai recent răspuns: paulalex13 , utilizator 11:39, 29 Octombrie 2014
Nu v-as recomanda. Un control v-ar putea obliga sa platiti la banii incasati (solidar cu patronul microbuzelor) contributii ca pentru un salariat. Adica sa va considere activitate dependenta , chiar daca aveti PFA.
Eu o sa am 3 drumuri din Romania in Germania pe Luna ,si o sa primesc in jur de 120,150 maxim 200 de euro per cursa, din suma totala primita dau un exemplu,2000 pe luna,16% din ei trebuie sa ii dau la stat, 31.3% la casa de pensii,5.5% la sanatate ? Nu o sa lucrez cu norma intreaga 8h pe zi o sa fiu pe 4h pe zi
Ultima modificare: Miercuri, 22 Octombrie 2014
paulalex13, utilizator
Nu inteleg ce cauta norma de lucru la PFA? Ca PFA esti asimilat unei firme.
La un PFA se plateste 212 lei pensie/luna 5.5% din profit - CASS si 16% din profit - impozit.
pot sa fac PFA-ul fara adresa doar cu acte de proprietate?
Daca am niste amenzi care nu le-am platit si un impozit pe o motocicleta,pot sa mai imi fac PFA daca nu le am platite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cu norma in it - cum ma afecteaza elucubratiile guvernului? cristi71000 cristi71000 Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si lucrez pe contract de colaborare cu o firma de soft. Cum ma afecteaza noua lege a impozitarii activitatilor ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)