am semnat procesul verbal, deci puteti contesta si daca semnati.
termenul legal de depunere a contestatiei: 15 zile.
1. am completat o PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI VERBAL DE CONTRAVENTIE. informatii mai detaliate am luat de pe site-ul www.amenda.ro
Aceasta, in 3 exemplare, copie dupa buletin si dovada de suspendare, le-am dus la judecatorul de serviciu de la tribunal. Daca vreti sa fiti corecti ca la litera cartii, vedeti aici: [ link extern ] .
2. platiti 1 ron la taxe si impozite locale, taxa de timbru judiciar. sau ceva de genul asta. acolo am zis ca vreau sa platesc pentru judecatorie, a stiut tipa. datoriile vechi la taxe siimpozite nu conteaza, primesti oricum chitanta. pe foaia de la tribunal pe care am primit-o, scria ca am achitat 2 ron, desi am dus chitanta de 1. ca sa fiti linistiti, puteti plati 2ron. cu aceasta chitanta si un timbru judiciar de 1500lei vechi (de la posta, sau de la un chiosc de la judecatorie), impreuna cu o cerere ca vreti o dovada ca ati depus contestatia, mergeti inapoi la judecatorul de serviciu. (Presupun ca pasul 2 poate fi facut impreuna cu pasul 1, eu nu stiam la momentul acela.)
3. Va cheama a doua zi, cand mergeti direct la arhiva. Aici vi se inmaneaza o foaie care atesta ca ati depus contestatia. Verificati numele, adresa, nr. procesului verbal contestat, data. Cu aceasta foaie, buletinul si dovada de circulatie, mergei la eliberari permise la politia rutiera, unde primiti permisul, cu obligatia sa-l duceti personal inapoi cand sentinta devine definitiva.
observatii: la tribunal totul merge snur. am fost uimit. cel putin aici in botosani, toti au fost politicosi, nu am dat de cozi....surpriza pentru mine. la politie m-a intors ca nu era scris numele complet. "stiti, noi suntem foarte stricti", zicea politaiul. numai cand sunt pe strada nu sunt stricti, atunci dau amenzi ca asa le vine.
Am citat din ce am scris pe un alt forum. Recomand prezenta la tribunal, e un singur termen. Sunt sanse, chiar daca nu ai dreptate, judecatorul sa fie indulgent si sa transforme amenda in avertisment. Ramai doar cu punctele.