avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Putin ajutor! Cu un Pv
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Putin ajutor! Cu un Pv

Buna ziua

Am primit de curand un proces verbal desi sunt nevinovat as dori sa il contest dar nu stiu unde si cum sa il formulez rog putin ajutor pv a fost emis de D.G.P.M.B.B.P.R sector 1
Cel mai recent răspuns: Eugen_79 , utilizator 12:31, 27 Mai 2009
~ Conținut șters la cerere ~
am semnat procesul verbal, deci puteti contesta si daca semnati.
termenul legal de depunere a contestatiei: 15 zile.
1. am completat o PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI VERBAL DE CONTRAVENTIE. informatii mai detaliate am luat de pe site-ul www.amenda.ro
Aceasta, in 3 exemplare, copie dupa buletin si dovada de suspendare, le-am dus la judecatorul de serviciu de la tribunal. Daca vreti sa fiti corecti ca la litera cartii, vedeti aici: [ link extern ] .
2. platiti 1 ron la taxe si impozite locale, taxa de timbru judiciar. sau ceva de genul asta. acolo am zis ca vreau sa platesc pentru judecatorie, a stiut tipa. datoriile vechi la taxe siimpozite nu conteaza, primesti oricum chitanta. pe foaia de la tribunal pe care am primit-o, scria ca am achitat 2 ron, desi am dus chitanta de 1. ca sa fiti linistiti, puteti plati 2ron. cu aceasta chitanta si un timbru judiciar de 1500lei vechi (de la posta, sau de la un chiosc de la judecatorie), impreuna cu o cerere ca vreti o dovada ca ati depus contestatia, mergeti inapoi la judecatorul de serviciu. (Presupun ca pasul 2 poate fi facut impreuna cu pasul 1, eu nu stiam la momentul acela.)
3. Va cheama a doua zi, cand mergeti direct la arhiva. Aici vi se inmaneaza o foaie care atesta ca ati depus contestatia. Verificati numele, adresa, nr. procesului verbal contestat, data. Cu aceasta foaie, buletinul si dovada de circulatie, mergei la eliberari permise la politia rutiera, unde primiti permisul, cu obligatia sa-l duceti personal inapoi cand sentinta devine definitiva.

observatii: la tribunal totul merge snur. am fost uimit. cel putin aici in botosani, toti au fost politicosi, nu am dat de cozi....surpriza pentru mine. la politie m-a intors ca nu era scris numele complet. "stiti, noi suntem foarte stricti", zicea politaiul. numai cand sunt pe strada nu sunt stricti, atunci dau amenzi ca asa le vine.


Am citat din ce am scris pe un alt forum. Recomand prezenta la tribunal, e un singur termen. Sunt sanse, chiar daca nu ai dreptate, judecatorul sa fie indulgent si sa transforme amenda in avertisment. Ramai doar cu punctele.
este mult mai complicat agentu constatator nu a fost de fata ...accidentu a avut loc intro intersectie supravegheata video (am fost singuru care a scris asta si in declaratia de la politie) am mers cu dansul la fata locului si a zis ca eu sunt de vina desi eu am stat la stop am plecat pe verde si apoi cineva din sanga mea a trecut pe rosu si a intrat pe mine

inca o mica intrebare cum pot cere inregistrarile de la politie ca e camera de politie pana la urma
nu cred ca poti sa ceri tu inregistrarea, dar instanta poate sigur.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier - culpa, reparatia masinii pe rca victor2302 victor2302 buna ziua, Acum cateva zile am facut un accident rutier. Ma aflam intr-o intersectie semaforizata, doar cu semafoare de inainte si a trebuit sa fac ... (vezi toată discuția)
Contestare pv de contraventie, trecere pe culoarea rosie a semaforului. dorin94 dorin94 Buna ziua ! Am cateva intrebari legate de o contestatie a unui PV. Ieri seara, in jurul orei 20:50 asa cum a fost consemnat si in procesul verbal, am patruns ... (vezi toată discuția)
Sanctiune amenda Utu2010 Utu2010 Eram la semafor ... in fata vreo 3 4 masini se face verde pornim trec si eu facand stanga de pe banda din stanga un maxi taxi grabit incearca sa iasa avand ... (vezi toată discuția)