avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare credit bancar platit de fidejusor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare credit bancar platit de fidejusor

Buna seara,

Am o problema legata de inregistrarea in contabilitate a unei plati de rata la un credit bancar pe termen mediu (5 ani). Sa va dau detaliile: societatea are un credit bancar, dar in luna trecuta a avut poprire pe cont de la Anaf si nu a putut achita rata aferenta lunii respective, banca apeland la fidejusor. S-a facut plata de pe persoana fizica. Pana aici nu este nimic iesit din comun, inregistrarea in contabilitate nu ar fi mare lucru. Problema s-a ivit atunci cand la sfarsitul lunii pe extrasul bancar ,de cont , al societatii nu s-a evidentiat aceasta plata/incasare, a aparut doar ca a "scazut" datoria cu rata respectiva. E vorba de banca Procredit. Poate a mai avut cineva astfel de probleme, pentru ca nu reusesc sa-mi dau seama cum sa pot face inregistrarea in contabilitate. Daca ma poate ajuta cineva, v-as ramane datoare! Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: monica0510 , utilizator 17:00, 30 Octombrie 2014
E normal sa nu va apara plata in contul dvs bancar atat timp cat plata s-a facut de catre fidejusor,care devine in momentul respective un creditor al firmei dvs.Ca urmare dvs veti scadea creditul (daca e pe termen scurt sau lung)
5191(1621)=462(fidejusor)
Multumesc de raspuns! Am fost si la banca sa solicit un extras "special" ptr mine, sa poata contabila inchide balanta, dar tot asa mi s-a spus, numai ca ea (contabila) nu accepta acest lucru, zice ca daca nu apare in extras ca eu am platit atunci ea nu are cum sa inregistreze, conform legii :( Ma mai puteti ajuta, eventual, cu legea care descrie aceasta inregistrare? (daca este asa ceva...) V-as fi tare recunoscatoare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile ContSters170028 ContSters170028 Buna ziua, Am nevoie si eu de ajutorul vostru. Am cumparat un sediu pentru firma, am facut credit bancar. Cum inregistrez in contabilitate rata? banca isi ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila linie de credit kamy_nora kamy_nora Buna ziua ! Societatea la care lucrez a contractat o linie de credit din contul curent, in valoare de 300.000 lei, pe o perioada de 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Linie de credit pe termen scurt Ileana567 Ileana567 Buna ziua, Am urmatoarea problema pentru care solicit ajutor:Anul trecut, societatea a obtinut de la banca o linie de credit de 60000 lei cu termen de ... (vezi toată discuția)