buna tututror
permiteti-mi sa-mi expun situatia, caci doresc un raspuns, o rezolvare...
de un an de zile sunt angajat pe postul de cameraman, la un post local de televiziune din timisoara. mentionez ca sunt absolvent de facultate de jurnalism al UVT
directorul este un fost portar si deci nu prea are nicio treaba cu tv-ul un lucru este clar! toti angajati care au avut studii si experienta in domeniu, i-a facut in asa fel incat au ajuns de si-au dat demisia din cauza directorului care i-a terminat psihic pe toti.
dintre acestia, "garda mai veche" a postului, am mai ramas doar eu.
de multe ori mi-a cerut directorul sa-mi dau demisia, dar am zis ca niciodata nu am sa-mi dau demisia, asa de usor ca ceilalti colegi. nu am sa cedez in fata lui. sa ma dea afara daca are vreun motiv. si asa am "rezistat" un an de zile.
problema mea este ca am fost, in sfarsit "disponibilizat"... abuziv, din cauza crizei!!!
va expun mai jos integral notificarea de preaviz:
Notificare preaviz
D-na/d-nul.... Petolea Daniel
Va aducem la cunostinta urmatoarele:
* In baza Deciziei nr. 1 din data de 02.05.2009 se desfiinteaza locul de munca... cameraman... ocupat de d-voastra, ca urmare a dificultatilor economice / a reorganizarii.
* Societatea nu are alte locuri de munca vacante potrivit pregatirii d-voastra profesionale.
*incepand cu data de 22.05.2009 vi se acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare dupa expirarea caruia, respectiv la data de 20.06.2009 contractul individula de munca va inceta.
Societatea v-a solicita sprijinul A.J.O.F.M. in vederea redistribuirii d-voastra la un alt angajator corespunzator pregatirii profesionale.
reprezentant legal al societatii, bla bla ( am scris si greselile :))) )
tot ce am facut pana acum a fost sa semnez notificarea de luare la cunostinta... in data de 22.05. 2009
Acum!
comentariu...
prima *
la data cand s-a luat aceasta decizie, respectiv 02.05.2009, eu eram inca in concediu de odihna, 26 de zile, adica tot concediul pe tot anul, pentru a-mi scrie lucrarea de licenta. se pot face reorganizari pentru un singur post? fiind in firma peste 10 cameramani, din care eu am cea mai mare experienta si vechime? si intre timp el a mai angajat doi cameramani, unul cu ceva experienta si altul fara niciun fel de experienta!!
a doua *
am terminat jurnalismul... si in conditiile in care postul are un deficit de reporteri si editori ... pt ca multi si-au dat demisia din aceleasi motive... certurile si stresul la care sunt supusi de directorul portar
a treia *
de ce am fost instiintat la mai bine de 20 de zile dupa luarea acelei Decizii din 02.05.2009, cand eram de fapt in concediu?
cum e posibil o astfel de "disponibilizare"?!!!
am nevoie de informatii, de ajutor
sunt un tanar ce sta in chirie in timisoara si in acesta criza speculata, imi este teama ca nu am sa gasesc ceva la timp
si plus de asta mi se pare abuziv si vreau sa lupt
problema cu luptatul e mai nasoala! nu am bani de avocati
ce proceduri pot sa urmez? pot sa fac contestatie? unde? cui sa o adresez?
patronul nu il intereseaza de acest aspect, traieste in lumea lui. el chiar crede ca noi ne dam demisiile din cauza salariilor mici, dar ele desi sunt mici, motivele demisiilor tin de comportamentul directorului, pe care patronul il crede vreun Andrei Gheorghe al televiziunii. bietul de el ce se insala in privinta asta!
HELP guys!!!