am 24 de ani, tocmai am terminat o facultate si as dori sa caut un loc de munca.
problema cu care ma confrunt si sunt total debusolata sunt drepturile persoanelor cu handicap grad I cu insotitor asupra unui loc de munca.
din 2005, mi-am facut dosarul pentru ajutorul social si comisia de expertiza m-a incadrat in gradul I de handicap cu insotitor, apoi de cativa ani mi-au facut permanent certificatul de handicap si astazi beneficiezi de facilitatile lo,
am tot auzit si am vazut ca daca lucrezi, esti apt de munca, ti se iau drepturile oferite de comisie. eu chiar am o problema fizica, dar munca de birou o pot realiza fara nici o problema. sunt perfect sanatoasa mintal si tocmai am terminat o facultate fara nici o problema.
ce ar trebui sa fac? as vrea sa-mi un viitor chiar de am o problema :)
1. Aveti dreptul la un loc de munca adaptat nevoilor dvs.
2. - Cititi Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (republicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 1 din 03/01/2008).
- Gasiti acolo toate drepturile si obligatiile persoanelor cu handicap.
tocmai vreau sa depun dosar pentru un post de birou si problema care m-a dat astazi peste cap este ca cineva mi-a spus chiar si pentru 2 h puse pe cartea de munca imi voi pierde banii, respectiv indemnizatia pentru gradul de handicap (grad I) si salarul insotitorului... prin pierderea gradului de handicap si tot asa
alte pareri ca nu imi voi pierde... totusi cum pot face sa impart si capra si varza? :) cum le pot demonstra ca pot face munca de birou si ma incadrez in dreptul persoanelor cu handicap de grad 1 cu insotitor? :)
Drept la munca
adytz_1979
Buna ziua,
O persoana detine certificat de handicap gradul 1 permanent,nerevizuibil si conform legislatiei in vigoare are dreptul si primeste indemnizatie ... (vezi toată discuția)