avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... adeverinta venit net pentru calcul indemnizatie ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

adeverinta venit net pentru calcul indemnizatie crestere copil

Buna ziua!

Am nascut pe data de 8 octombrie 2014.
Intrebare: pentru calculul indemnizatiei de crestere copil se iau in vedere veniturile obtinute in perioada septembrie 2014-octombrie 2013 sau octombrie 2014-noiembrie 2013?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:52, 23 Octombrie 2014
Buna ziua
Conform OUG 111/2010

ART4
(1) În calculul celor 12 luni prevăzute la art. 2 alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6), considerate lună întreagă.
(2) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6).
(3) Prin excepţie, se acceptă ca de cel mult 3 ori fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin. (2).
(4) În situaţia în care naşterea copilului se produce înainte de termen, perioada prevăzută la art. 2 alin. (1) se diminuează cu perioada cuprinsă între data naşterii copilului şi data prezumată a naşterii, certificată de medicul de specialitate.


Avand in vedere ca data nasterii copilului este 8 octombrie lunile luate in calcul sunt oct.2013-sept 2014
~ Conținut șters la cerere ~
1. Pentru calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) se iau in calcul cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

2. Deoarece copilul este nascut in octombrie 2014 cele 12 luni eligibile sunt noiembrie 2013 - octombrie 2014.

3. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 3
...
(6) Pentru luna nasterii copilului se iau in calcul veniturile cuvenite pentru acea luna, respectiv venitul pe care l-ar fi primit persoana daca ar fi lucrat in toata luna, sau cumulul dintre venitul aferent zilelor lucrate cu indemnizatia de maternitate.

4. Angajatorul, prin compartimentele sale de specialitate (RU si Contabilitate), ar trebui sa stie cum se completeaza aceasta adeverinta (Anexa 2).


rusadina si Slavinia:

Va rog sa citit cu atentie actele normative pentru a nu induce in eroare pe cei care intreaba.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Benefeciere ccc titi_deaconu titi_deaconu Buna ziua, Am nevoie de la Dvs.de un raspuns urgent.M-am angajat cu data de 19.11.2012.Am contract de munca pe perioada nedeterminata.Sunt insarcinata in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - indemnizatie crestere copil goangamika goangamika Buna am si eu niste nelamuriri poate ma ajuta cineva,eu sunt angajata din 27 noiembrie 2013,si am ramas insarcinata iar data probabila a nasteri este 3 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului andru1 andru1 Buna seara, sotia lucreaza in invatamant de 7 ani. Anul trecut a avut luat concediu fara plata pe un an, dar a stat in acest concediu doar 2 luni ( ... (vezi toată discuția)