avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... despagubire accidenta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

despagubire accidenta

Buna ziua,

Am auzit despre site-ul dumneavoastra si speram sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
Situatia mea este urmatoarea:
In ianuarie 2011, am avut un accident de masina. Eu circulam pe drum cu prioritate el nu mi-a acordat prioritate de pe drum secundar. Am mers pe cale amiabila, deschizand dosar la asiguratorul lui ; mai sus scrie sa nu dau numele persoanei juridice implicate (la cerere il voi da). Fiecare am notat detaliile despre incident. Raspunsul asiguratorului persoanei vinovate a fost urmatorul: "culpa comuna" invocand faptul ca intersectia avea vizibilitate mare si ca eu aveam timp sa franez. (Mentionez ca am franat cat am putut ca doar nu sunt kamikaze ). Am acceptat, varianta lor.
Intrebarea este cum trebuia sa procedez si daca mai exista vre-o sansa acum sa recuperez prejudiciul creat.
Va multumesc si o zi buna!
Cel mai recent răspuns: cezaramaria , utilizator 13:59, 23 Octombrie 2014
'Culpa comuna" a fost verdictul dat de catre asigurator, incorect de astfel (citi va rog cazul corect in subiectul dezbaterii). Mie mi s-a dat jumatate din evaluarea totala...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie , posibil culpa comuna? dvnity dvnity Buna ziua, In urma cu 1 luna si ceva sotia mea si cu mine am avut un accident de masina. Mergeam pe un drum judetean cu 2 sensuri de mers , am vrut sa facem ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu daune morun_viorel morun_viorel Buna ziua, In decursul zilei de 26.10 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu daune materiale de ambele parti (mai mult la mine). Din ... (vezi toată discuția)