avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto cu daune
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto cu daune

Buna ziua,

In decursul zilei de 26.10 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu daune materiale de ambele parti (mai mult la mine). Din prima constatare la fata locului am considerat ca celalalt participant la trafic era vinovat si am convenit sa incheiem o "amiabila", pana sa gasim un formular acesta s-a razgandit, in special dupa o discutie telefonica cu seful lui, considerand ca eu sunt vinovat.
Am mers la politie unde in prima faza s-a mers pe vinovatia celuilalt dar ca urmare a vizionarii unor poze facute culmea chiar de mine s-a considerat ca eu am vina accidentului.
intrebarea mea este daca am posibilitatea castigului de cauza in instanta chiar daca am semnat PV de constatare si daca am posibilitatea sa prezint martori (persoana cu care ma aflam in masina)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: miranda , utilizator 11:17, 28 Octombrie 2015
cel mai bine va poate ajuta asiguratorul dumneavoastra,este si in masura sa constate cele intamplate si totodata are si interes.
Doar din expunerea situatiei de catre dvs nu se poate emite o opinie concludenta referitoare la o solutie favorabila in cazul prezentarii in instanta.
Insa, in mod clar, daca apreciati ca sunteti nevinovat, va puteti adresa instantei de judecata formulând o plangere impotriva procesului verbal in termen legal urmând ca judecatorul sa analizeze pe baza probelor prezentate (planse foto, declaratii martori) cine se face vinovat de savarsirea accidentului.
Puteti solicita si efectuarea unei expertize la fata locului insa aceasta implica unele costuri pe care trebuie sa le aveti in vedere raportat la ceea ce ati obtine in cazul castigarii dosarului.
In eventualitatea cea "mai neagra", solutia poate fi aceeasi ca a agentului in sensul ca vinovatia va apartine dvs.
Pe de alta parte, daca nu veti contesta procesul verbal situatia ramane astfel cum a fost prezentata in cuprinsul acestuia.
nu am dat multe detalii pentru ca pot parea subiective (faptul ca celalalt autovehicul circula cu o viteza foarte mare - urma de franare este de aproximativ 20 m, ca venea pe contrasens, ca a evitat o masina oprita si a tras de volan intrand in coliziune cu mine), eu fiind vinovat din ce a concluzionat agentul ca nu m-am asigurat la intrarea pe drumul cu prioritate si sunt prea aproape de intrarea pe acest drum nu s-a mai tinut cont ca eu am franat pana in 0 pentru a evita
Nu contează că ați semnat procesul-verbal de constatare a contravenției deoarece puteți să îl contestați în termen de 15 zile de la luarea la cunoștință.
Buna ziua!
Un caz asemanator, intersectie mica cu doua benzi dar aglomerata, masina A aflata pe drumul cu prioritate, semnalizeaza la colt, franand, ca face dreapta si masina B se afla la colt cu Stop, pt a face manevra de stanga. Drumul fiind usor in curba si cu mica vizibilitate, masina B se asigura si din dreapta daca poate executa manevra de stanga. Masina A se razgandeste si intra in intersectia mica cu viteza, lovind masina B. La politie ag. nu intelegea figura desenata spunand ca B este de vina ca n-a acordat prioritate , A declarand altceva, cum ca ea venea drept, fara sa semnalizezeze... Am acceptat CA dar cu A nu se poate discuta din moment ce a mintit si continua in acelasi stil.
Aceasta este rezolvarea? Se poate stabili culpa comuna la asigurator sau B trebuie sa se declare vinovat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala. simplu sau complicat? s i l v i u s i l v i u Am avut recent un accident rutier in care un autoturism care circula pe un drum cu prioritate (venind din stanga mea) a inceput manevra de depasire in ... (vezi toată discuția)
Cum se sancționează si cine este vinovat? Mavryka Mavryka Buna seara Mergeam cu autoturismul pe DN ,apropinduma de comuna ,reduc viteza si dau semnal stanga urmand sa virez la prima in tersectie pe un drum secundar ... (vezi toată discuția)
Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)