avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sold creditor 117
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sold creditor 117

Buna ziua,

am si eu o nelamurire... in creditul contulul 117 exista o suma, dar suma aceasta nu exista in realitate ca profit net. Tot ce a fost ca profit net (lichiditate) s-a repartizat an de an pe dividende.
Contul de credit 117 este format si din valoarea ramasa neamortizata si TVA de recuperat (cont 442)?
In cazul unei lichidari a societatii, acest 117 se diminueaza cu aceste sume? (valoarea ramasa neamortizata si tva-ul de recuperate)?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mariana_aba , utilizator 13:26, 23 Octombrie 2014
Ar fi mai clar daca ati da si inregistrarile contabile .Din ceea ce spuneti dvs tva de recuperat inchis ar fi rezultat un rulaj debitor la fel si la valoare neamortizata(presupus mijloc fix iesit din entitate ar fi rezultat tot un rulaj debitor,ceea ce v-ar fi dus intr-un sold debitor nu creditor.
Soldurile de TVA si amortizare ramasa sunt debitoare... dar contul 117 are sold creditor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende claudiaP claudiaP Buna ziua, Care este suma care s epoate repartiz aca dividende la un SRL? Soldul contului 121 este SFC=52.126,19 lei, iar soldul contului este ... (vezi toată discuția)
Profit si dividende anomarairam anomarairam Buna ziua, Am in bilant la 31.12.2013 urmatoarele date: sold debitor 117 1211 sold creditor 121 2511 1. As putea sa imi recuperez pierderea din anii ... (vezi toată discuția)
Constituire rezerve legale loredana.m loredana.m Poate cineva sa-mi spuna care e logica urmatoarelor operatiuni contabile: 129=1061 in decembrie in cazul in care se inreg profit 121=129 in ianuarie ptr a ... (vezi toată discuția)