avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare

Buna ziua,
am si eu o problema si vreau sa ma lamuriti daca se poate
am cumparat un apartament contractul de vanzare - cumparare s-a facut la notar dar in ziua in care am semnat contractul fostul proprietar nu a putu elibera apartamentul asa ca ne-am inteles sa mai stea acolo 2 sapt . mentioneza ca pe langa contract am facut si o declaratie ca el va elibera apartamentul in termen de 2 sapt de la data semnarii si ca va achita totate cele consumate(lumina gaze apa etc). intrebarea mea este ce pot face daca fostul proprietar nu paraseste apartamentul dupa cele 2 saptamani mentionate in declaratie?

Cel mai recent răspuns: nicole1987 , utilizator 14:40, 23 Octombrie 2014
Puteti sa faceti evacuarea .
Puteti încerca notificarea fostului proprietar pentru evacuare voluntară, art. 1039 din Noul Cod de Procedură Civilă.
Dacă va refuza, așa cum spune și utilizatorul de mai sus, demarați o acțiune de evacuare la instanța de judecată.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
ContSters334413, utilizator
ACEASTA NOTIFICARE UNDE O FAC?
Notifiarea o adresati direct fostului proprietar. Cea ma sigură modalitate de comunicare a notificării este prin agent procedural din cadrul unui birou al unui executor judecătoresc.
Ultima modificare: Joi, 23 Octombrie 2014
ContSters334413, utilizator
Notificarea se face fostului proprietar.
Art. 1038 Noul cod de procedura civila: Notificarea ocupantului
Atunci când proprietarul unui imobil dorește să îl evacueze pe ocupantul acestuia, după ce dreptul de a ocupa imobilul a încetat, proprietarul va notifica în scris ocupantul, punându-i în vedere să elibereze imobilul pe care îl ocupă fără niciun drept, în termen de 5 zile de la comunicarea notificării.

Alte discuții în legătură

Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)
Divorțată- evacuare fost sot Mihaela Gherghin Mihaela Gherghin Casa este a mea cumpărată inainte de căsătorie iar la divorț copiii o fetița și un băiată mi-au fost încredințați mie la locuința mea iar soțul ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare poate cam ciudata. cine trimite notificarea de ... Georgettta Georgettta Am o întrebare poate cam ciudata. Cine trimite notificarea de evacuare a chiriașului tolerat? Poate proprietarul sa o trimită? Sau întâi se merge la un ... (vezi toată discuția)