avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Buna ziua
Am cumparat de curand un apartament si am descoperit ca pe acest apartament au fost facute 4 contracte de comodat pentru stabilirea resedintei pentru cetateni straini.Contractul se poate rezilia cu o notifiare de maxim 15 zile. Am facut acea noficare. Ce se intampla daca ei tot nu vor sa paraseasca apartamentul dupa aceasta perioada. Pot sa ii dau afara? (In contractul de vanzare- cumparare nu sunt specificate aceste contracte, iar fosta proprietara a declarat ca nu exista aceste contracte. Cand am contactat-o mi-a spus ca ea nu a facut decat un singur contract si ca nu stie de existenta celorlate 3)
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 16:09, 29 Octombrie 2009
dupa notificare daca persoanele acelea continua sa stea in casa, dvs le puteti face actiune de evacuare.

av.m.vasilescu
Ideea era cum pot sa ii dau mai repede afara din casa, avand in vedere ca eu sunt nevoita sa inchiriez o locuinta si am inteles ca astfel de actiuni dureaza.........
pentru persoana pentru care exista acel contract de comodat trebuie sa respectati clauzele contractuale privind rezilierea. trebuie sa aveti in vedere termenul pina la care este incheiat contractul de comodat si sa nu-l mai prelungiti, sau sa-l reziliati respectind clauzele contractuale in sensul notificarii celeilalte parti a intentiei dv. de incetarea a contractului. pentru celelalte trei contracte... nu aveti ce face daca nu exista. dupa expirarea termenului de eliberare a imobilului puteti apela, in ceea ce priveste evacuarea, la institutiile abilitate ale statului, politia, politia comunitara.
Contractele expira in septembrie 2010. probabil singura posibilitate va fi plangere penala pentru proprietara si cu ei sa ma judec...........
ar fi o solutie sa chemati vechiul proprietar in garantie intr-o eventuala actiune de reziliere a contractului de comodat si de evacuare. asta in cazul in care nu va adus la cunostinta cu ocazia incheierii contractului de vinzare cumparare de existenta acelui contract.

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias ludo ludo Daca la expirarea termenului contractual , chiriasul, persoana fizica, nu paraseste locuinta eu , ca proprietar, pot sa reziliez sau sa suspend contractele de ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere elia8 elia8 Bună ziua. Am o neclaritate si vă rog să mă ajutaţi dacă se poate. Deţin un apartament pe persoană fizică si vreau sa îl închiriez unui ... (vezi toată discuția)
Neplata chirie enaf enaf As vrea sa intreb cum trebuie procedat daca chiriasul unui spatiu inchiriat de firma pe baza de contract, refuza sistematic, prin aminare continua, minciuna si ... (vezi toată discuția)