avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Limita teritoriala PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Limita teritoriala PFA

O persoana care are un PFA, cu cod de activitate de ex constructii poate activa doar pe teritoriul Romaniei sau poate lucra si pe teritoriul altei tari: Sa presupunem ca a incheiat un contract cu o persoana dintr un alt stat UE, Germania, sa ii contruiasca o casa , cum procedeaza ca sa fie totul legal? Trebuie sa se supuna legilor statului respectiv, unde lucreaza , sau legile din Ro.?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 13:30, 24 Octombrie 2014
Buna ziua,

Daca exemplul dvs (Germania) este relevant - tara din UE / SEE, in opinia noastra, o echivalare a PFA-ului de drept roman in tara in care se desfasoara activitatea de constructie ar fi salutara.

Mai mult, trebuie sa verificati cu un avocat local daca este necesara si indeplinirea altor formalitati pentru desfasurarea activitatii acolo (chiar daca, potrivit legislatiei noastre, pentru activitatile desfasurate la terti tertul trebuie sa obtina avizele / autorizatiile, este bine sa validati aceasta ipoteza si in tara tertului).

Succes!
Va trebuie sa respecte ambele legislatii + Regulamentele UE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere a copilulu milan12 milan12 Lucrez cu PFA in strainatate si am venituri de 1400 e lunar de 1 an si jumatate.in curan vom avea un copil si doresc sa stiu daca pot opta eu pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt. cresterea copilului , cu contract de munca in strainatate JudithD JudithD Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti, daca persoanele cu contract de munca in Germania, pot benificia intr-un fel de indemnizatia pentru cresterea copilului in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia ccc la mame intoarse in romania dupa ce au muncit in alt stat membru ue Adnas17 Adnas17 Muncesc de 5 ani legal in Irlanda si as dori sa stiu daca la reintoarcerea in tara beneficiez de indemnizatia ccc. Cate luni sunt necesare de munca pe ... (vezi toată discuția)