avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA-CONTESTATIE
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA-CONTESTATIE

Problema pe scurt:
-am facut activitati de nivelare in curte
-am deranjat pe vecin-a ajuns printr-o manevra a buldoexcavatorului, niste pamint pe terasa vecinului
-a facut plangere in instanta si a urmat un proces
-s-a dispus sa platesc cheltuielile de judecata si sa aduc curtea la forma initiala, fara a se preciza alte detalii tehnice in sentinta privin aceasta forma initiala
-eu am executat sentinta, am adus curtea la forma de dinainte de nivelare;
-vecinul a considerat ca nu am adus curtea la forma initiala si a cerut executarea silita
Dubiile care apar sunt legate de forma initiala a terenului:
-eu consider ca trebuia sa aduc terenul la forma de dinainte de nivelare
-partea adversa, din cate inteleg, vrea sa aduc curtea la o forma cu zeci de ani in urma, de cand am facut eu casa si as fi depus acolo pamint de cand am excavat pt casa, el nici nu cumparase terenul sau deci nu era vecin cu mine;
-instanta nici ea nu a precizat detalii despre forma initiala de cand? Sau detalii tehnice, cote, pe ce lungime, pe ce latime sa fac lucrarea.

1. Care credeti ca ar trebui considerata forma initiala a terenului?
2. Am depus contestatie la executarea silita, deoarece am considerat ca am executat dispozitiile cuprinse in sentinta, adica(pe scurt) plata unei sume de bani si aducerea curtii la forma initiala, asa cum am stiut eu ca era inainte de nivelare;
3. Executorul sustine, prin procesul verbal in urma deplasarii in teren, ca n-am nivelat suficient, apreciind doar prin observatie cu ochiul liber, fara masuratori, fara ridicari topo, ca nivelul nu este corespunzator( ca observatie, in sentinta nu erau precizate date tehnice exacte-cote, dimensiuni-de respectat);
4. Care credeti ca ar fi elementul esential pe care sa-mi sustin contestatia si eventual cum as putea dovedi ca am adus curtea la forma initial(de dinainte de nivelare)?
5. Sarcina probei este a mea, a expertului, a partii adverse?
6. Instanta poate admite o eventuala cerere a partii adverse de efectuare a unei expertize pt a dovedi ca executorul are dreptate? Din punctul meu de vedere nu ar fi corect, deoarece consider ca executorul, inainte de a consemna in procesul verbal ca nu am nivelat suficient, trebuia sa faca astfel de demersuri tehnice pe care sa se bazeze afirmatia sa, mai ales ca a stabilit un onorariu nejustificat de mare cca 30 mil, deci mi se pare superficial sa faca afirmatii fara a face nici o masuratoare in teren;
7. Ce sanse am sa mi se admita contestatia?
8. Daca mi se admite contestatia, instanta ma va absolvi de plata onorariului expertului? Ca idee, am vorbit cu expertul si el a zis ca si daca mi se admite contestatia, eu tot trebuie sa-i platesc onorariul, ceea ce nu mi se pare corect.

In acest moment am obtinut suspendarea temporara a executarii silite pana la judecarea procesului.

Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:47, 24 Octombrie 2014
In lipsa actiunii reclamantului si a motivatiei hotararii ,este hazardat a ne pronunta asupra Care credeti ca ar fi elementul esential pe care sa-mi sustin contestatia
Sarcina probei este a mea, a expertului, a partii adverse?

Reclamantul are obligatia sa comunice instantei toate probele in sustinerea actiunii
Avand in vedere ca dvs sunteti partea reclamata,dvs aveti obligatia achitarii tuturor cheltuielilor aferente executarii silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare marymary marymary In situatia in care mi se respinge contestatia la executare, mai pot avea dreptul sa execut eu lucrarea sau doar executorul judecatoresc poate pune in aplicare ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara in domeniul topografic efectuata de expert in constructii civile marymary marymary In dosarul cauzei este precizat ca, pentru lucrarile de nivelare ale unei curti, s-a adus pamant in curte, pamant care s-a nivelat spre proprietatea vecina, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ; am un proces pe rol cu vecinul ;contestatie la executare ... Tudorel Maduta Tudorel Maduta Buna ziua ; Am un proces pe rol cu vecinul ;Contestatie la executare ; In 2003 a fost pronuntata o Sentinta in care instanta a hotarit in parte ,[nu in ... (vezi toată discuția)