avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare pierdere apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare pierdere apa

1.La asociatia de proprietari s-a hotarit in AG ca repartizarea pierderii de apa sa se faca proportional cu consumul.Este legal?
2.La aceeasi AG s-a hotarit ca acele apartamente care nu declara consumul sau nu permit accesul pentru citirea apometrelor sa fie facturate pausal.
Am situatia in care dupa acest algoritm si cand totusi se face citirea (mult mai tarziu decat dupa 2 luni)sa se constate ca apartamentul respectiv a fost facturat in plus.Este legal sa fac pausal?
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 18:28, 26 Octombrie 2014
1. Da, este legal.
2. Ce intelegeti prin "pausal"?
adica 5 mc de persoana
Daca vi se regularizeaza consumul ulterior, este nu numai legal, dar si normal.
Daca dv. nu dati consumulde unde sa stie administratorul cat sa va puna pe lista? Va pune un consum estimat.

Daca insa nu ati da 3 luni la rand consumul ati putea sa fiti taxat cu un consum care sa nu mai fie regularizat ulterior. Ati fi considerat necontorizat.
Ultima modificare: Vineri, 24 Octombrie 2014
elga50, moderator
Inteleg ca dvs. trebuie sa repartizati consumurile in functie de deciziile proprietarilor. Daca aceste decizii sunt consemnate in procesul-verbal al AG, este corect sa respectati deciziile.
Deciziile privind modul de repartizare a apei le poate lua si comitetul executiv dar raspunde la prima adunare generala. Asadar, daca hotararea e abuziva, la prima adunare schimbati comitetul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Plata in sistem pausal pentru consumul de apa dirina2 dirina2 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti care este actul normativ care legifereaza modalitatea si cantitatea de apa rece platita in sistemul pausal? Reprezentantii ... (vezi toată discuția)