avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... evacuare chirias
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

evacuare chirias

Am rugamintea sa ma consiliati intr-o problema. Locuiesc cu chirie intr-un apartament, gasit prin intermediul unei agentii. Posed chitanta prin care am achitat comisioniul catre agentie. Urma sa inchei cu proprietarul un contract de inchiriere, acesta a tot aminat si in final la insistentele mele mi-a spus ca nu ncheie niciun contract, sa evacuez apartamentul Pentru a gasi o alta locuinta am nevoie de ceva timp, dar proprietarul nu este de acord sa mai ramin. Cum pot proceda in acest caz, adica sa mai ramin citeva zile pina-mi gasesc altceva cit de cit rezonabil. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sonias , utilizator 14:46, 27 Mai 2009

Chitanta privind plata comisionului catre agentie nu reprezinta c/v unei eventuale chirii, astfel ca legal, solicitarea proprietarului este corecta.
Dvs. nu aveti legal nici un "titlu" in baza caruia sa ocupati apartamentul.Poate incercati o solutionare a conflictului pe cale amiabila cu proprietarul...Poate va inchiriaza apartamentul "cu ziua"...
Spuneti ca ati achitat un comision agentiei si detineti si chitanta.
Agentia imobiliara nu este responsabila in legatura cu eventualele litigii rezultate din contractul de inchiriere.
Dar in mod normal la agentie se semneaza acel contract.Nu a fost si cazul dumneavoastra?
Acel contract este in trei exemplare ,unul ramane in pastrare la respectiva agentie imobiliara.
Mai departe,este obligatia proprietarului de a inregistra acel contract la finante.

Mergeti,eventual la cel care a intermediat inchirierea,sa vedeti cum stau lucrurile.
Proprietarului puneti-i in vedere ca,daca nu intelege sa va acorde un termen de preaviz(desi exprimarea este improprie,neexistand un contract) atunci o sa va folositi de dovezile pe catre le aveti,mai mult,ati putea sa-i faceti o plangere la o anumita administratie,putand dovedi ca locuiti acolo cu chitantele de plata a utilitatilor.
Imi cer scuze revin cu o completare. In situatia descrisa initial se afla verisoara mea care a omis sa-mi spuna ca exista incheiat un contract de comision, in care se specifica faptul ca s-a achitat chiria pe o luna si garantia. Nu s-a incheiat contract de inchiriere, deoarece proprietarul dorea sa vina cu varianta lui de contract.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
sonias, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi chirias sonias sonias la rubrica evacuare chirias am descris situatia incompleta, deoarece verisoara mea care este in cauza nu mi-a furnizat toate detaliile. Verisoara mea ... (vezi toată discuția)
Este legala "garantia" la inchirierea unei locuinte? dar comisionul agentului imobiliar? irol irol Este legala \"garantia\" ceruta de proprietar (locator) la inchirierea unei locuinte? Dar comisionul agentului imobiliar? Nu inteleg de ce viitorul chirias ... (vezi toată discuția)
Comision agent imobiliar. sunt obligat să-l plătesc dacă nu am semnat un contract de vizionare? TeodorG TeodorG Buna seara In cautarea unui apartament de inchiriat, zilele trecute am vizionat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar ce m-a anuntat inainte ... (vezi toată discuția)