avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura persoana impozabila ce are codul de TVA anulat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura persoana impozabila ce are codul de TVA anulat din oficiu

Am o nelamurire I]in cazul unei firme careia din 1 februarie 2014 i-a fost anulat din oficiu codul de inregistrare in scopuri de TVA pentru motivul ca doua trimestre consecutive nu a depus nici un decont de TVA. Din acea data si pana in septembrie firma a mai emis facturi cu TVA ce trebuie platit si declarat in declaratia 311 fara a avea dreptul sa deduca TVA-ul din facturile de achizitie.

In octombrie vrea sa emita o noua factura si nu stie daca trebuie cu TVA sau fara.

Am intrebat la Administratia Sectorului 4 din Bucuresti si mi s-a spus faptul ca factura nu trebuie intocmita cu TVA si deasemena nu are nici obligatia de a plati TVA. E corect asa?

Eu din cate am citit am inteles urmatoarele lucruri:

1. Clientul nu are dreptul sa deduca TVA-ul de pe factura emisa de societatea in cauza

2. In privinta TVA-ului de pe factura eu cred ca sunt doua variante: ori intocmeste factura fara TVA dar are obligatia de a plati acel TVA ori, emite factura cu TVA dar cu mentiunea ca nu mai are un cod valid de TVA si astfel stie si clientl ca nu are dreptul sa deduca acel TVA.

Dupa logica mea situatia in care s-ar afla firma de a nu avea obligatia de a colecta si deduce TVA e favorabila pentru ea si prin urmare nu ar mai fi nici o logica sa solicite reinregistrarea in scopuri de TVA

Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 09:43, 29 Octombrie 2014
1.da
2. Emite factura cu tva, il declara si l plateste la fisc. |Clientul nu deduce tva ul.
Sau depune documentatia de reactivare cod tva, se reactiveaza, deduce tva si factureaza cu tva( clientul isi deduce tva ul) si daca nu mai factureaza pt o perioada depune documentatia sa devina neplatitor de tva si scapa de vector tva( daca se poate - CA sub plafon)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare cod de inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Operatiuni facturare dupa cod tva anulat si dupa reinregistrare in scopuri de tva AngeliGeli AngeliGeli Buna dimineata tuturor! Ma confrunt cu urmatoarea situatie: in data de 28 Februarie, codul de TVA a fost anulat din oficiu (neprelungire sediu!). Am fost ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva, reactivata in acelasi an tva anulat?! Tweetya30 Tweetya30 Buna ziua, am nevoie de ajutor pentru interpretare. In urma unei verificari amanuntite Anaf-ul m-a facut INACTIVA domiciliu fiscal expirat(big ... (vezi toată discuția)