avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... efecte reziliere contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

efecte reziliere contract

Daca partile au convenit de comun acord rezilierea unui contract ,pentru imposibilitatea indeplinirii obligatiilor asumate de catre una dintre parti, ulterior rezilierii, cealalta parte poate solicita in instanta plata unor daune pentru neindeplinrea acelor obligatii?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:51, 28 Mai 2009
Posibil, daca in contract sunt prevazute astfel de obligatii:hm:
Daca insa in intelegerea de reziliere se prevede exonerarea de la obligatiile "neindeplinite", conform art.969 C.civ., nu se mai pot solicita daune.
Depinde ce intelegeti prin obligatii neindeplinite. Si ce fel de contract a fost reziliat.....
De exemplu, daca este vorba despre un contract de intretinere.....chiar daca a fost reziliat contractul, chiriasul are obligatia de a plati toate utilitatile din timpul contractului (apa, gaz, lumina,......).
Incheiati un Acord de incetare a contractului, unde sa se stipuleze si faptul ca partile inteleg sa renunte la acele obligatii ( mai putin plata unor sume de bani a caror scandenta a intervenit inainte de semnarea acestui acord si pentru care au fost deja efectuate obligatiile celeilalte parti ( livrarea unor marfuri, prestarea unor servicii, etc. functie de obiectul acelui contract).
E vorba de un contract de subantrepriza.
Articol Unic: Se reziliază Contractul de subantrepriză, în temeiul art. 11 din Contract.(art. 11 - referitor la rezilierea contractului).
Dar aceste penalitati nu ar trebui cerute anterior rezilieriicontractului?
Rezilierea contractului ne are efect asupra obligatilor de plata scadente decat in cazul in care partile , de comun acord , in cazul obligatiilor reciproce, sau creditorul, in cazul unei obligati unilaterale, renunta la aceastea. Renuntarea se poate face prin actul de rezilierea sau separat, printr-un alt act.

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala mihai440 mihai440 intr-un contract de locatiune incheiat pe un an de zile se prevede 1 durata contractului se prelungeste in miod automat, pe perioade de timp egale, daca nici ... (vezi toată discuția)
Referitor la rezilierea contractului andr33apn andr33apn In cazul in care exista o clauza intr-un contract\" durata contractului este 1 an, si se prelungeste automat cu inca 1 an, in cazul in care nu se cere ... (vezi toată discuția)
Contract romt........m Iordachescu Nicolae Iordachescu Nicolae In Ianuarie anul acesta am renuntat la serviciul de internet oferit de o cunoscuta companie de telefonie din Romania.(nu dau nume pentru ca am inteles ca nu ... (vezi toată discuția)