avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copiilor

Buna ziua, sunt casatorita de 2 ani, am doi baieti, unul de 4 ani, celalat de 1 an , primul copil s-a nascut inaintea casatoriei, recunoscut de catre tata, de trei saptamani tatal a parasit domiciliul conjugal, casa mea si a mamei mele, doreste doar sa vada din cand in cand copii si , inteleg ,sa divorteze.Pot obtine singura custodia copiilor? Momentan sunt in concediu de maternitate, am un venit de 800 lei, am o casa in care pot locui cu copii. Tatal copiilor nu ne-a sprijinit material nici in cei 4 ani de convietuire.
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 17:54, 24 Octombrie 2014
puteti solicita stabilirea domiciliului copiilor la dvs. si obligarea fostului sot la plata unei pensii de intretinere a minorilor.
exercitarea autoritatii parintesti se face de regula in comun, in sensul ca ambii parinti pot stabili deciziile privitoare la cresterea si educarea copiilor.
exista numai custodie comuna, cu stabilirea domiciliului minorilor la dvs acasa iar tatal sa le plateasca pensie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de sot violent Cristina ioana lacan Cristina ioana lacan Buna intentionez sa divortez de sotul meu pentru ca ma batut de 4 ori din care de 2 ori in fata copiilor!am depus 2 plangeri la politie dar el a spus ca poate ... (vezi toată discuția)
Custodie copii minori andreea1184 andreea1184 Daca tatal este plecat din tara si eu la randul meu vreau sa plec sa ma stabilesc cu copii in afara tarii cum pot proceda?Am vreo sansa daca actionez in ... (vezi toată discuția)
Divorț și custodie copil Szabo edith Szabo edith As dori sa mă informați Cum ar trebui sa procedez pentru a divorța și a obține custodia copilului de un barbat care are grave probleme cu alcoolul. ... (vezi toată discuția)