avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Poate castiga apelul facut pentru a nu plati pensia ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Poate castiga apelul facut pentru a nu plati pensia alimentara

buna seara.judecatoria mia acordat custodie unica a 2 minori fara dreptu ca el sa ii viziteze in urma unui lung proces in care el nu sa prezentat deloc si a refuzat ancheta sociala.am primit hotararea in care el trebuia sa plateasca cheltuieli de judecata + pensia alimentara din urma.....nu a facut recurs in cele 30 de zile si hotararea a fost definitiva si executorie eu normal mi am schimbat buletinu revenind la numele anterior si acum am primit citatie ca el a facut apel la o alta judecatorie in care cere casarea data de judecatoria unde am divortat.el cere sa nu achite pensia alimentara din urma si sa i se stabileasca un program de vizita care consta in :2 wek pe luna,o saptamana in vacanta de iarna si o luna in cea de vara................specific ca pana sa vina hotararea eu ii facusem o plangere penala de abandon de familie pt ca refuza pana si alocatia unuia dintre copii sa mio treaca pe numele meu aceasta find trecuta pe numele lui..............poate sa castige ceva?se poate ca o alta judecatorie sa caseze o hotarare data fara a cercea dosaru?#-o
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:35, 25 Octombrie 2014
Apelul nu se poate judeca fara dosar.
In mod normal nu se poate sa fi facut asa cum sustineti dar poate ca dvs. stiti mai bine...
sa fiu mai exacta pe 15.09.2014 am primit hotararea definitiva si executorie data de judecatoria Roman iar el pe 29.09.2014 a facut la judecatoria civila din Piatra Neamt apel...eu am primit acum 2 zile citatie prin care imi cerea sa depun copie dupa buletin si hotarare plus alte dovezi pt a ma apara.tot odata cu foaia in care mi se cerea mie documentele mai era si o copie dupa cererea depusa de el..........azi impreuna cu avocata am depus toate actele necesare........dar e posibil ca judecatoria din Piatra Neamt sa caseze o hotarare data de judecatoria Roman?el asta a cerut prin cerere plus ce am scris mai sus...........care ar putea fi hotararea data de cei de la neamt?
Apelul se va respinge ca tardiv formulat, daca situatia e asa cum ati prezentat-o.
Dar care e motivul pentru care cere casarea hotararii? Solicita cumva repunerea in termenul de apel motivand ca nu a stiut de procesul de la judecatoria Roman?
Daca apelul este formulat in termen se va rejudeca procesul.

Din cele aratate nu avem cum sa spunem daca apelul este in termen sau nu.

Termenul de apel este de 30 de zile de la data comunicarii hotararii; presupunanad ca si el a primit comunicarea hotararii la aceeasi data pe care ati primit-o si dvs. atunci apelul este formulat in termen.
oanaeela a scris:

sa fiu mai exacta pe 15.09.2014 am primit hotararea definitiva si executorie data de judecatoria Roman iar el pe 29.09.2014 a facut la judecatoria civila din Piatra Neamt apel


Mie mi se pare ca din cele descrise rezulta destul de clar: pe 15.09 hotararea era definitiva si executorie, deci trecuse termenul de apel la data de 29.09 cand s-a declarat apelul.

Alte discuții în legătură

Divort vioreltulp vioreltulp Sunt tata am primit hotararea de divort si am un program de vizita a copilului,la sfarsitul hotararii scrie cu apel in 30 de zile-ma intereseaza daca eu pot ... (vezi toată discuția)
Divort-fond, apel, nu pot pune in aplicare programul de relatii personale Arslan Arslan Buna tuturor, S-a judecat fondul (am primit un program de relatii personale), a urmat apelul, care a fost respins. Urmeaza cele 30 de zile. Nu pot pune ... (vezi toată discuția)
Hotarare de la judecatorie cu drept de apel la tribunal Cristi_37 Cristi_37 Am avut o hotarare nefavorabila dupa o plangere contraventionala la Judecatoria municipiului Roman. Hotararea imi dadea drept de apel in 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)