avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Sunt tata am primit hotararea de divort si am un program de vizita a copilului,la sfarsitul hotararii scrie cu apel in 30 de zile-ma intereseaza daca eu pot legaliza acum hotararea sau macar daca pana la legalizare pot vizita copilul dupa acel program fara sa am probleme legale din partea familiei sotiei
Multumesc foarte mult de raspuns dar nu am fost prea clar imi cer scuze concret ma intereseaza daca dupa programul din hotarare respectiv prima si a treia saptamana din luna pot lua copilul in un weekend mentionand ca eu sunt din Constanta iar el la sotie e in Piatra Neamt eu avand ruda de gradul 1 in oras deoarece nu l-am vazut de mai bine de 7 luni si copilul plange dupa mine dar imi e si frica de socri deoarece ei nu ma simpatizeaza fiind si cauza divortului nostru si stiindu-i ca ar fi in stare sa imi dea copilul sa plec cu el in weekend si daca nu sunt tocmai legal fara legalizare sa ma trezesc cu politie pe cap si proces de rapire a copilului.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 5 Martie 2010
vioreltulp, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:19, 5 Martie 2010
1. Hotararea poate ramane definitiva fie prin curgerea termenului de 30 de zile fie daca va prezentati impreuna cu fosta in fata judecatorului si renuntati la calea de atac.
2. Programul de vizita ramane cel stabilit prin hotarare dupa ce aceasta ramane definitiva, pana atunci nimeni, afara de o instanta judecatoreasca, nu va poate impiedica sa aveti legaturi personale cu minorul si este indicat sa o faceti in cadrul acelui program dupa cum a fost acesta stabilit.
doar dupa expirarea termenului de apel si prin neapelare devine definitiva si irevocabila hotararea. daca ambii fosti soti nu declara apel puteti sa dati doua declaratii autentice la notar prin care aratati ca nu formulati calea de atac si apoi solicitati instantei de judecata ,anexand acele declaratii sa va investeasca cu formula executorie hotararea.
in ce priveste dreptul de a avea legaturi cu copilul, tocmai neavand o hotarare irevocabila nimeni nu va poate interzice sa va aveti legaturi cu copilul.
1-Legalizarea o puteti solicita dupa decaderea termenului prevazut de 30 zile de atac solutie,daca in acest termen partile nu inteleg sa atace solutia
2-Dreptul de a va vedea copilul, legal, va este permis,reactia si atitudinea rudelor putand fi reticenta inclusiv dupa ramanerea definitiva si irevocabila a solutiei instantei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare divort strict pentru vizitare copil? vioreltulp vioreltulp Sunt tata am primit hotararea de divort si am un program de vizita a copilului,la sfarsitul hotararii scrie cu apel in 30 de zile-ma intereseaza daca eu pot ... (vezi toată discuția)
Divort bubuca bubuca Buna seara.am si eu o intrebare este posibil ca intr-un dosar cu acelasi obiect acelasi nr.de dosar sa fie doua hotarari.In dosar exista o hatarare definitiva ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort yvon yvon Buna ziua ! in data de 28.10.2010 a fost ultimul termen al divortului de sotul meu. Avocata mea mi-a spus ca in termen de 30 de zile trebuie sa vina acas ... (vezi toată discuția)