avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... legalizare hotarare divort strict pentru vizitare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

legalizare hotarare divort strict pentru vizitare copil?

Sunt tata am primit hotararea de divort si am un program de vizita a copilului,la sfarsitul hotararii scrie cu apel in 30 de zile-ma intereseaza daca eu pot legaliza acum hotararea sau macar daca pana la legalizare pot vizita copilul dupa acel program fara sa am probleme legale din partea familiei sotiei
Multumesc foarte mult de raspuns dar nu am fost prea clar imi cer scuze concret ma intereseaza daca dupa programul din hotarare respectiv prima si a treia saptamana din luna pot lua copilul in un weekend mentionand ca eu sunt din Constanta iar el la sotie e in Piatra Neamt eu avand ruda de gradul 1 in oras deoarece nu l-am vazut de mai bine de 7 luni si copilul plange dupa mine dar imi e si frica de socri deoarece ei nu ma simpatizeaza fiind si cauza divortului nostru si stiindu-i ca ar fi in stare sa imi dea copilul sa plec cu el in weekend si daca nu sunt tocmai legal fara legalizare sa ma trezesc cu politie pe cap si proces de rapire a copilului.
Va multumesc!
Puteti legaliza sentinta, dar ca sa ramana definitiva trebuie sa asteptati sa treaca termenul de apel.
Nu conteaza daca aveti hotararea legalizata, mergeti oricum cu un martor cand va luati copilu, asa incat persoana in cauza sa vada ca vi s-a dat copilul si nu l-ati luat dv. fara stirea mamei...
Teoretic, aveti voie sa va vedeti copilul fara ca macar sa existe o hotarare, dar daca va temeti de vreo acuzatie, luati un taximetrist, un prieten (nu ruda), pe cineva cu dv.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort vioreltulp vioreltulp Sunt tata am primit hotararea de divort si am un program de vizita a copilului,la sfarsitul hotararii scrie cu apel in 30 de zile-ma intereseaza daca eu pot ... (vezi toată discuția)
Rapire de minor bonaparte bonaparte buna seara, am si eu o intrebare: daca plec cu copilul meu in varsta de 3 ani in alta localitate neanuntand sotul se considera rapire?multumesc (vezi toată discuția)
Poate castiga apelul facut pentru a nu plati pensia alimentara oanaeela oanaeela buna seara.judecatoria mia acordat custodie unica a 2 minori fara dreptu ca el sa ii viziteze in urma unui lung proces in care el nu sa prezentat deloc si a ... (vezi toată discuția)