Buna ziua,
Socrii mei locuiesc la curte intrun oras,au un mar si struguri in curte si doresc sa faca tuica pentru consum propriu.Vor sa achizitioneze un alambic de 17 litri,dar la magazin trebuie sa completam o declaratie ,ni se cere si o copie dupa buletin si ni s-a spus ca trebuie declarat la financiar.Restul am citit aici pe forum.Dar acest alambic este foarte mic si ei nu il vor folosi des.Am citit ca ar trebui sigilat si desigilat .,nu stiu de catre cine.Si am citit ca ar trebui declarata cantitatea de alcool obtinuta.Daca nu il voi declara ce sanctiuni voi primi?Eu vreau sa renunt dar nu ne intelegem cu batranii,nu vor sa inteleaga ca asta este legea.
Va multumesc anticipat
ca la noi , la nimenea , spunea cineva mai demult , dar se referea la o nunta care nu a iesit cum trebuie....in fine !
cam asa este , trebuie declarat acel alambic(sincer , este prima orara cand aud aceasta denumire) si inregistrat la primaria de care apartine beneficiarul/utilizatorul cazanului !
de sigilat / desigilat si de incasarea taxei sa va ocupa "perceptorul" sau persoana de la taxe si impozite din primaria respectiva .
cantitatea de alcool trebuie declarata exact cat a fost produs ...dar aici trebuie sa aveti cuvant greu in fata clui care incaseaza taxa ...deoarece , la mine la tara , persoana respectiva , sta si pazeste cazanul sa nu cumva sa-l pacaleasca nimeni(intamplare adevarata) , dar bine , langa Samburesti...sunt cateva mii de hectare cu pruni , si numai pentru consum propriu nu-si face omul tuica .
dat fiind faptul ca nu o sa depaseaca cantitatea de 250 litri de alcool cu puritate 100% , nu o sa fie taxati .