Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu sugestii privind organizarea contablitatii unei firme care are urmatoarele activitati:
- produce mobilier la comanda, dar ocazional, 2-3 facturi pe luna
- prelucreaza pal, adica il vopseste, il taie, etc si il vinde altor producatori de mobila.
In momentul in care primesc factura de intrare pentru PAL eu nu am de unde sa stiu pentru ce il va folosi.
Problemele mele sunt:
- pot considera activitatea de prelucrare pal ca nefiind productie si sa o inregistrez ca prestare servicii?
- pentru activitatea de productie mobilier, ma poate ajuta cineva cu un model de deviz pe care sa-l completeze cei de la firma? sau cum se procedeaza?
Buna ziua,
In momentul achizitiei, l-as inregistra ca marfa. Cand va fi prelucrat, il voi transfera in gestiunea de materii prime, in baza unui bon de transfer. In continuare, trebuie sa mai primiti bonul de consum, raportul de productie si inca un bon de transfer din gestiunea de produse finite in gestiunea de marfa.
Monografie productie
book2
Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)