avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata cash onorariu prestare servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata cash onorariu prestare servicii

Buna ziua,
In cazul unui contract de colaborare/conventie civila prestari servicii (intre o firma si o persoana fizica) in valoare de 25.000 lei cat se poate plati prin banca si cat prin casa. Se poate plati toata suma cash?
Va multumesc pentru opinii.
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 12:25, 26 Octombrie 2014
nu se poate paltii toata suma cash.
pe chitanta/bon de casa se poate platii maxim 4900 lei , diferenta prin transfer , OP , etc...etc...
daca vreti doar cash , puteti achita in mai multe etape sau zile...de fiecare data chitanta in care sa specificati numarul facturii la care face referire suma incasata .
Buna ziua,
Nu exista plafon pentru plata in numerar a salariilor.

Cu toate ca este cam pe langa subiect, referitor la ce spune utilizatorul de mai sus, plafonul pentru plati sau incasari in numerar/chitanta este de 5000 de lei.
n-am spus 5000 lei pentru ca este la limita , asa ca am lasat o marja .
in subiectul deschis mai sus nu este vorba de salariu .
S-a aprobat acel proiect de lege cu platile catre persoane fizice? sau nu s-a remarcat ca este vorba de o plata catre persoana fizica?

Stiam ca pentru persoane fizice nu se aplica plafonul de plati sau incasari in numerar.
Nu este salariu, dar nici nu are legatura cu plafonul despre care ati spus(daca legea spune ca e de maxim 5000, atunci 5000 este la fel de legal ca 4900).

L-am inclus la plati salariale pentru ca se declara in 112, se semneaza un stat si presupun ca va fi semnat si un fluturas ca document justificativ pentru plata.

Alte discuții în legătură

Plata mai mare de 5000 lei mihaelatanasactb mihaelatanasactb o societate cumpara un bilet de avion de la o ag de turism din Romania si plateste cash 2240 eur(9.754,08 lei).ag de turism intra si ele la plafonul ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)
Plafon plati catre firme rodik_201 rodik_201 Doresc sa deschid un srl neplatitor de TVA cu impozit pe profit. Intrebarea mea se refera la platile catre furnizori(cumparare de legume in vederea ... (vezi toată discuția)