avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara

As dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu o mostenire.
Bunicul in urma cu 9-10 ani a suferit un accident vascular grav lasand sechele atat locomtorii cat si psihice,in sensul ca in urma acelui accident el nu a mai fost complet lucid deloc si traind din amintirile trecutului,iar in urma cu un an el a decedat dar inainte de a muri el ia facut un contract de vanzare-cumparare pe casa si curtea in care locuieste +un testament in care il numea unic mostenitor pe un singur copil( desi el avea 3 copii )casa si curtea in care locuieste si care ia facut si contract de vanzare cumparare mostenitorul testamentului si bunurile lui mostenite din partea sotiei.
Se poate anula acel testament si contract de vanzare -cumparare in instanta cu un certificat medical in care atesta ca el numai era lucid in urma accidentului vascular?? Si cum se poate optine acel certificat??
Cei doi frati vor sa obtina anularea testamentul si reimpartirea intregii averi la toti 3 in mod egal,nu sa ramana un singur cu tot!!
Mentionez ca nu sa facut succesiunea dupa decesul bunicului deoarece unul dintre copii lui abia a revenit in tara din voiaj si ca sa incercat de multe ori o rezolvare pe cale amiabila dar fara rezultat!!

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alinutza88 , utilizator 22:01, 25 Octombrie 2014
Da, puteti anula testamentul si contractul de vanzare-cumparare. In cadrul procesului se pot aduce dovezi privind starea medicala a bunicului. Banuiesc ca exista inscrisuri medicale care atesta bolile de care a suferit si tratamentele luate. Pe baza acestor inscrisuri se poate cere o expertiza.Eu cred ca aveti sanse.
Cu stima,
av.Mihaela Hornea
Exista acele documente dar problema e ca sunt in posesia mostenitorului,el sa ocupat foarte mult financiar avand posibilitati,iar ceilanti doi s-au ocupat de el dar in alt mod,fiecare dupa posibiltati,de exemplu cand a fost internast unul dintre copii a stat cu el in spital ingrijindu-l,acasa la domiciliu din pensia lui sa platit o persoana care sa poate sa-l ingrijeasca permanent,ceilanti venind mereu la el dar problema cea mai mare e ca nu stiu cum pot face rost de actele medicale ale bunicului,dumneavoastra stiti cum se poate face rost de acele acte?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament micutza19 micutza19 Sunt casatorita iar eu cu sotul meu stam la bunicul lui.Bunicul vrea sa ne lase casa dupa moarte si noi ne-am gandit sa facem un testament. Ideea e ca bunicul ... (vezi toată discuția)
Interpretare lege probleme handicap gbp63@yahoo.com gbp63@yahoo.com Buna ziua Exista o lege care stabileste ce persoane pot fi incadrate cu grad de handicap Se pare ca legea este eludata in sensul ca acele comisii care ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare in care sunt mentionate clauzele de ingrijire si de habitatie viagera alinutza_0104 alinutza_0104 Cu 9 luni in urma bunicul sotului meu s-a decis sa ne faca acte pe casa si pe terenul pe care este amplasata aceasta, dar cu conditia sa-l lasam sa locuiasca ... (vezi toată discuția)