avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... majorare pensie alimentare minor cu tata plecat in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

majorare pensie alimentare minor cu tata plecat in Germania

Buna seara!
Am marea rugaminte sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru a obtine majorarea pensiei alimentare pentru fetita mea in varsta de 10. Tatal ei munceste in Germania, legal....insa din pacate nu stiu si nici nu pot face dovada veniturilor lui. Mentionez ca suntem divortati din 2009, iar pensia care trebuie sa o plateasca este de 120 lei pe luna.
Spuneti-mi va rog, cum se procedeaza si daca se poate face ceva?

Multumesc anticipat!
O seara frumoasa.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:07, 26 Octombrie 2014
Buna dimineata,

anterior introducerii cererii de chemare in judecata, va recomand sa formulati o cerere adresata angajatorului fostului sot, prin care solicitati elibererarea unei adeverinte de venit pe care o veti atasa cererii de chemare in judecata.

In cazul in care angajatorul nu va elibera adeverinta solicitata, puteti sa formulati si sa introduceti cererea de chemare in judecata, in care veti indica adresa actuala si exacta a fostului sot, precum si datele corecte si complete privind identitatea angajatorului acestuia.

In cerere veti solicita instantei sa dispuna ca paratul, fostul sot, sa depuna la dosar dovada veniturilor actuale.

Cu toate acestea va recomand sa apelati la serviciile unui avocat specializat in dreptul familiei.

Succes!
Banuiesc ca nu cunoasteti angajatorul sotului si chiar de l-ati cunoaste acesta nu ar fi interesat de cererea dvs si nici de cea a unei instante din Romania.
Singura dvs sansa e ca tatal sa se prezinte sau sa trimita un inscris din care sa rezulte venitul lui, insa ma indoiesc ca va fi asa,
Daca nu puteti dovedi venitul lui, instanta va hotari o pensie raportat la salariul minim pe ec din Romania, ati avea 225 de lei.
Daca macar dovediti ca lucreaza in Germania puteti solicita pensie raportata la salariul minim din Germania.
Daca nu va plati de bunavoie, veti putea executa silit prin ministerul de justitie.
Incercati sa luati legatura cu tatal si sa va intelegeti amiabil asupra unei sume.
Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

130 lei pensie alimentara de la tatal care locuieste si munceste in germania iolaru iolaru Fostul meu sot plateste 130 lei pensie alimentara, incepand cu anul 2000, cand am divortat si cand copilul nostru avea 2 ani. Nu am cerut niciodata marirea ... (vezi toată discuția)
Plata prensiei de întreținere copil, tatăl realizează venituri ... Angheluta-Ileana Angheluta-Ileana Plata prensiei de întreținere copil, tatăl realizează venituri în Germania. Bună ziua. In hotărârea judecătorească de divorț din 2006 tatăl este ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara ContSters330573 ContSters330573 Buna ziua! sint in proces pt stabilirea pesnsiei alimentare si recuperarea acesteia pt toata perioada de cind s a nascut copilul(noiembrie 2013)si pina in ... (vezi toată discuția)