avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata prensiei de întreținere copil, tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata prensiei de întreținere copil, tatăl realizează venituri ...

Plata prensiei de întreținere copil, tatăl realizează venituri în Germania.
Bună ziua.
In hotărârea judecătorească de divorț din 2006 tatăl este obligat la plata a 1/4 din venitul minim pe economie în România. Recent am aflat ca tatăl realizează venituri în Germania de mai mulți ani, unde a cumpărat și o proprietate.
De câteva ori am consultat un avocat sau executor pentru recuperarea pensiei pe ultimii 3 ani am fost descurajata, mi s-a spus ca este complicat, costisitor și fără șanse. Ce demersuri am de făcut pentru a rezolva singura aceasta problema? Cunoașteți un avocat și /sau executor care a rezolvat un astfel de caz?? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:29, 3 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va ajuta pt trecut ce ati aflat cat hotararea stabilește 1/4 din salariu minim pe ec. din Romania.
Daca puteti dovedi ce ati aflat, puteti sa il actionati in judecata ca pensia ce se va stabili, sa se raporteze la salariul din Germania.
Mulțumesc pentru răspuns. Cunoașteți ce dovada ar trebui sa aduc, ce dovada este acceptata mai exact? Cunosc localitatea în care trăiește și lucrează din spusele unei cunoștințe comune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati putea cere comisie rogatorie , asta insemnand ca instanta de acolo la cererea instantei din romania face adrese la institutii sa afle adresa si cat castiga.
Pana una alta, citati-l si cereti ce aveti de cerut ca poate vine el cu adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentare minor cu tata plecat in germania iulianagh iulianagh Buna seara! Am marea rugaminte sa-mi spuneti cum se procedeaza pentru a obtine majorarea pensiei alimentare pentru fetita mea in varsta de 10. Tatal ei ... (vezi toată discuția)
Calculare pensie alimentara MagdalenaC MagdalenaC Buna ziua, Exista o hotarare judecatoareasca definitiva si irevocabila prin care se stabileste domiciliul minorului la mama si plata pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii . daca tatal nu are niciun serviciu ... Ioanamurariu Ioanamurariu Recunoasterea paternitatii . Daca tatal nu are niciun serviciu stabil pot obtine pensie alimentara ? Sau reusesc prin instanta sa-i identifice veniturile din ... (vezi toată discuția)