avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Judecata in civil sau plangere penala?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Judecata in civil sau plangere penala?

Poate ati vazut la televizor despre cazuri neplacute cum unele cadre medicale au neglijat si au abuzat in serviciu, iar in urma acestor neglijente/abuzuri in serviciu, pacientii au avut de suferit. Poate ati auzit despre ciopartirea penisului de de catre un medic chirurg, bebelusi arsi la maternitatea din Giulesti, si altele.
In aceste situatii cum se procedeaza pentru a introduce actiunea si impotriva spitalului unde lucreaza cadrul medical? Stim ca astfel de neglijari sau abuzuri in serviciu este incadrata la fapta penala, deci trebuie facuta plangere la politie, parchet impotriva cadrului medical, dar ca sa se introduca o actiune si impotriva spitalului cum se procedeaza?

Ma gandeam ca plangerea penala impotriva cadrului medical este una, iar impotriva spitalului este o alta actiune separata prin introducerea unei actiuni in civil. Nu se poate introduce o actiune penala impotriva cadrului medical si a spitalului unde lucreaza cadrul medical?
Va rog sa ma corectati si va spuneti ideile sau procedura de urmat.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 09:22, 26 Octombrie 2014
1. Pe penal, solicitati ca spitalul sa fie introdus in cauza in calitate de parte responsabila civilmente;
2. Pe civil, trebuie sa urmati procedura speciala pt. malpraxis, dezbatuta pe larg chiar pe acest site ( sesizare Colegiul Medicilor, respectarea unor termene, etc).
3. E bine sa urmati ambele variante, [pentru a nu pierde termenele de sesizare a acestor tipuri de plangeri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri banesti pentru malpraxis dumibog dumibog Subiect: Despagubiri pentru malpraxis In cazul nefericit in care ai fost victima unui malpraxis care credeti ca este cea mai buna si mai rapida varianta ... (vezi toată discuția)
Malpraxis: expertiza contestata, deschidere actiune in civil IonelaZ_Toma IonelaZ_Toma pe scurt, cazul meu se prezinta astfel: Sotul meu a decedat acum 1 an in urma a ceea ce consider a fi fost malpraxis. Am depus plangere la DSP, s-a desemnat 1 ... (vezi toată discuția)
Malpraxis medical - plangere respinsa, procedura lau2013 lau2013 La data 30.10.2008 fiul meu in varsta de un an si trei luni cade si se loveste la mana .Am mers la spitalul judetean sectia u.p.u si cum de garda era un ... (vezi toată discuția)