avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Certificat producator
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Certificat producator

1. Vreau sa cultivi flori ptr. ghiveci si plante intr-o sera de 50mp si o portiune de gradina de 150 mp . Produsele doresc sa vand in piata agro alimentara locala.
Am inteles ca trebuie scos un certficat de producator. Ce impozite si taxe trebuie sa platesc.

2. Din hobby produc produse handmade, pe care le daruiesc ba la o zi de nastere, sau alt eveniment si se spune ca sunt frumoase. Daca totusi vreau sa comercilizez ocazional , ce trebuie sa fac ?
Cel mai recent răspuns: silster , utilizator 19:40, 26 Octombrie 2014
Cea mai buna solutie este infiintarea unei modalitati de a desfasura o activitate comerciala: persoana fizica autorizata, intreprindere individuala sau societate comerciala.
Multumesc ptr. raspuns.
Putin m-am documentat de pe internet. Un certficat de producator m-ar costa in jur de 90 lei plus avizele trimestriale de cca 10 lei. Un pfa sau ceva de genul acesta mai multe sute lei plus impozitele. Suprafata cultivata este foarte mic, in medie venitul brut va situa undeva in jur de max. 200 lei. As putea face la negru... cum fac ceilalti 99%... dar n-ar merita ca domne fereste, o amenda va fi mai mare.
Deci ... stiu ca se practica acest mod... dar nu stiu metoda de impozitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegere domeniu de activitate vladpaul vladpaul Buna ziua, numele meu este Vlad Paul si sunt interesat sa imi deschid o firma sau o asociatie familiala impreuna cu viitoarea sotie. Problema este ca noi ca si ... (vezi toată discuția)
Caen din nou stanceni stanceni Buna ziua! Lamuriti-ma si pe mine va rog cum e cu noul cod CAEN...mai precis daca imi puteti spune ce a devenit vechiul 5248 si 1598. Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Venituri persoana aflata in intretinere ioannn ioannn Vreau sa platesc arenda anuala de 1000 lei unei doamne AFLATA IN INTRETINEREA fiului ei. Ea spune ca, cumpara multe medicamente scumpe cu preturi reduse sau ... (vezi toată discuția)