avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere - redobandire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere - redobandire

Buna ziua
Am fost condamnat la inchisoare cu executare pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica peste limita legala;am ispasit pedeapsa
am auzit ca in noul cod rutier este stipulat un articol cum ca celor carora fapta a fost dezincriminata li se inapoiaza permisul fara examen-va intreb:beneficiez de acest articol?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:40, 26 Octombrie 2014
Infractiunea prev de art 87 al.1 din Oug.195/2002 nu a fost dezincriminata.
Prin Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a noului cod penal (art. 121) art. 87 (ca de altfel toate celelalte texte care reglementeaza infractiuni la regimul circulației rutiere din cuprinsul ordonantei) a fost abrogat, insa articolele prevazute de art.85-94 din ordonanta au fost preluate de prevederile art.334- 341 din noul cod penal.
Art. 336
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
......................................
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii , dupa un termen de 6 luni de la data executarii pedepsei in regim privativ de libertate conf. disp.art.116 al.1 lit.b) din Oug.195/2002.

Ultima modificare: Duminică, 26 Octombrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 probe biologice , dupa noul cod penal e doar cu amenda ? lexoradeanu lexoradeanu [b]Prins la volan cu o alcoolemie de 1,40 probe biologice , dupa noul cod penal e doar cu amenda ?[/b] (vezi toată discuția)
Buna ziua. am următoarea problema. soțul meu a fost oprit în ... Roxyyy28 Roxyyy28 Buna ziua. Am următoarea problema. Soțul meu a fost oprit în trafic și gasit cu o alcoolemie de 0,86 ,% alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie etilotest 0,49 proba1 0,85 proba2 1,25 mtigbg mtigbg Un individ mi-a tamponat masina pe care o conduceam, neacordandu-mi prioritate. La etilotest a iesit el cu 0, eu cu 0,49. Prima proba de sange mi s-a luat la ... (vezi toată discuția)