avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta stagiu de cotizare somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta stagiu de cotizare somaj

Va multumesc pentru promptitudine. Eu am fost la AJOFM, mi-au spus ca ei doar aplica legea, nu-i de competenta lor problema si m-au trimis la ITM.Maine o sa merg la ITM.Cu instanta e descurajator. Va multumesc din nou!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2009
marguta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 10:03, 28 Mai 2009
1. Dvs. nu puteti plati pentru ca banii nu se duc neaparat la "somaj". Exista un fond unic in care se varsa toate contributiile: CAS, CASS, Somaj, asa ca dvs nu stiti ce se plateste din banii depusi in acest fond.
2. Daca da adeverinta falsa, angajatorul intra sun incidenta legii penale, asa ca mai bine va lasa pe dvs. fara somaj.
3. AJOFM va poate ajuta daca faceti o sesizare scrisa la ei.
4. Daca nu, trebuie sa il chemati pe angajator in instanta. Nu veti plati taxe judiciare dar veti pierde timp.
1. La solicitarea angajatului, angajatorul este obligat sa-i elibereze adeverinta de unde sa rezulte vechimea in munca.
2.Intr-adevar banii se duc in fondul unic , dar nu aveti Dmv obligatia sa achitati aceste contributii.
3. Sunt de acord cu Dl Valeriu sa faceti o sesizare catre Agentia de ocupare a forteii de munca
4. In urma sesizarilor pe care le faceti la AJOFM , actionati in instanta.
Mult succes ,
Stimata doamna/domnisoara, functia de editare se foloseste doar in cazul mesajelor consecutive. Editand ce ati scris anterior, acum nu mai stim ce spuseseti prima oara, si ca urmare subiectul mi se pare fara de'nteles.
faceti o sesizare scrisa la AJOFM, nu doar verbal., privind situatia dvs.
In dublub exemplar si pastrati un exemplar cu nr de inregistrare.
Scuze pentru greseala! Recunosc nu sunt familiarizata cu acest mod de comunicare!
Problema mea este urmatoarea: mi-am dat demisia de la o societate unde am fost angajata 11 luni.M-am angajat la o alta societate la care mi s-a incetat C.M cu art.65(1).Societatea la care am fost angajata 11luni a achitat contributia la somaj doar pentru un salariat(avand 5-6 salariati),are debite la somaj ,lucru pe care l -au specificat in adeverinta pe care mi-au dat-o. Cei de la AJOFM nu mi-au inregistrat dosarul si m-au trimis la ITM.

Alte discuții în legătură

Ajutor somaj Nelia2583 Nelia2583 Buna ziua, la ultimul loc de munca am fost angajatata timp de 8 luni. S-au facut concedieri, iar de la inceputul lunii iulie, mi-a incetat contractul de ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar somaj popescu georgeta popescu georgeta Buna ziua Sunt in situatia de depunere a dosarului de somaj .Societatea care m-a restructurat cu art65(1) nu mi-a platit drepturile din luna aprilie . Insist ... (vezi toată discuția)
Ce pot face? ContSters80411 ContSters80411 IN ULTIMII ANI AM FOST ANGAJAT LA MAI MULTE SOCIETATI , IAR ULRIMA SOCIETATE A DAT MUNCITORII IN SOMAJ.DARORITA FAPTULUI CA LA ACEASTA SOCIETATE AM LUCRAT DOAR ... (vezi toată discuția)