avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoarele- Legale sau Nu?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoarele- Legale sau Nu?

Buna ziua, sunt o proprietara de apartament la bloc si nu stiu ce sa mai cred. Conform noii legi 121 proaspat promulgata cu obligativitatea repartitoarelor din 1 ian 2017 nu stiu daca pana atunci nu putem rezilia ctr. care a fost facut pe 10 ani de catrea administratia bl. in care locuiesc la momentul semnarii.
Intrebarea mea este: Legal sau nu sa avem un contract semnat pe 10 ani si sub ce forma il putem rezilia?
Multumesc anticipat celor ce imi pot raspunde la aceasta intrebare.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 20:34, 26 Octombrie 2014
foarte simplu, anuntati firma ca refuzati sa mai colaborati cu ea
Pai de ce sa reziliati contractul? Vreti sa explicati?

Obligativitatea repartitoarelor era prevazuta si in legea 325/2006, numai ca nu s-a tinut cont.
Acum se reitereaza aceasta obligativitate in alt context si in special pentru blocurile necontorizate la nivel de apartament ca au ragazul pana la sfarsitul anului 2016 sa treaca la contorizarea apartamentelor.
Cele care sunt deja contorizate de ce ar renunta la un contract in derulare?
In mod normal, daca nu doriti sa mai luati in considerare repartitoarele, firma isi pierde obiectul activitatii, deci puteti rezilia, dar din ceea ce ati scris nu reiese ca asociatia doreste sa renunte la repartitoare.
In general firmele care se ocupa cu citire/ calcul repartitoare nu incheie contracte pe perioade mai mici de 10 ani. Avand in vedere ca nu ati vazut termenii contractuali, iar contractul a fost agreat si semnat de amebele parti, nu inteleg rostul intrebarii.
Conform tabelului pe care il avem 50% dintre proprietari sunt de acord sa renunte la aceste repartitoare din cauza carora casele noastre sunt pline de mucegai, insa avem parte de un administrator incompetent care nici nu locuieste in blocul nostru si mai mult sotia acestui domn administrator este cea care citeste repartitoarele deci acestia nu au nici un interes sa se rezilieze ctr. cu Ista. Presedintele blocului este foarte putin dotat. Cred ca am spus tot .
Bun, sa zicem ca renuntati la repartitoare. Unii dintre proprietari si le vor scoate de pe calorifere, poate le vor si arunca.....
Ce faceti peste 2 ani? Le montati la loc, mai cheltuiti alti bani ? Poate schimbati firma si atunci o sa trebuiasca sa schimbati si repartitoarele.... alte cheltuieli.
Atunci n-o sa aveti mucegai?
Sau va bazati pe faptul ca "sa traim pana atunci!"?

Alte discuții în legătură

A.n.r.s.c - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare Daniela_2014 Daniela_2014 As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit ... (vezi toată discuția)
Scoatere repartitoare maria247 maria247 buna seara as dorii sa va intreb daca se pot scote repartitoarele avand in vedere ca in cateva zile o sa ne dea drumul la caldura. in baza a carui lege nr ... (vezi toată discuția)
Cum putem scapa de remontarea repartitoarelor de căldură alvorada alvorada O asociație de proprietari care nu mai dorește iar repartitoare (am renunțat la ele de 4 ierni si ne este foarte bine fără ele ) cum poate sa scape de ... (vezi toată discuția)