avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere fara permis

Buna seara,vin si eu cu o chestiune cam grava,zic eu,pe data de 24 august m-au oprit pe un drum comunal,conducand masina prietenului meu,eu ne-avand permis de conducere,dar urma sa sustin examenul teoretic,deci eram inscris la scoala de soferi si aveam orele de pregatire practica efectuate. Am fost dus la sectia de politie,eu si prietenul meu,a carui masina am condus-o,si am dat cate o declaratie in care el a specificat ca nu stia ca nu am permis,doar ca urmez scoala de soferi.
Eu am specificat ca nu i-am zis lucrul acesta si ca urmez cursurile. Domnii politisti nu mi-au zis mai nimic,doar am dat declaratia si gata,ne-au dat drumul.
La o luna jumatate dupa,sunt din nou chemat la sectie pentru o alta declaratie,am fost,am spus aceleasi lucruri doar ca am dus si niste copii dupa dosarul de la scoala de soferi ( asa mi-a cerut politistul drept dovada ) si imi spune ca va trimite dosarul in instanta,doar ca dureaza de regula foarte mult pana ajunge dosarul meu pe masa judecatorilor. Intre timp eu am luat examenul auto si posed permisul de conducere. Intrebarea mea este urmatoarea : ce pot patii in cazul asta? politistu mi-a spus ca nu mi se anuleaza permisul de conducere,dar am asa o teama ca s-ar putea sa mi-l anuleze. Doresc un raspuns de la cineva cu experienta daca se poate. Multumesc !
Daca ai noroc, s-ar putea sa gasesti ingaduinta. Ar trebui sa depui la dosarul de la politie, daca nu a plecat de la dumnealor, si o copie a permisului.
Cand primesc permisul de conducere,merg la sectie si depun si o copie a lui,sper sa nu mi-l anuleze. Multumesc mult !
Daca permisul de conducere a fost obţinut în perioada în care titularul era cercetat sau judecat în cadrul unui proces penal pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice si ulterior acesta este condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, permisul se anuleaza.

Am inteles,dar am sanse sa scap cu cu suspendarea permisului si cu amenda,in locul anularii?
Daca nu veti fi condamnat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am condus fara permis Rotatu Rotatu Buna ziua, am si eu o intrebare acu 2 ani am fost prins conducand fara permis. Iar tocmai acu cand sunt inscris la scoala de soferi mi.au continuat dosarul am ... (vezi toată discuția)
Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)
Am condus fara permis si cu alcoolemie de 0.08 in aerul expirat dutu61 dutu61 am condus fara permis si am avut o alcolemie in aerul expirat de 0,08.acum a fost bagat dosarul la judecator si astept sa ma cheme.in acest moment trebuie sa ... (vezi toată discuția)