avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am condus fara permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am condus fara permis

Buna ziua, am si eu o intrebare acu 2 ani am fost prins conducand fara permis. Iar tocmai acu cand sunt inscris la scoala de soferi mi.au continuat dosarul am dat declaratie cu tot ce sa intamplat.Politistul mia spus ca daca procurorul decide sa se opreasca aici o sa imi dea sa fac niste cursuri sau ceva de genu daca nu dosarul o sa mearga in instanta. Ce as putea pati? Mai are rost sa continui scoala de soferi? Va rog ajutatima cu un sfat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rotatu , utilizator 14:15, 4 Februarie 2020
Puteti sustine examenul pentru permis, daca insa veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza. Asigurati-va apararea.
Stimate domn,

Nu aveti nicio restrictie in a sustine examenul, in vederea dobandirii dreptului de a conduce pe drumurile publice.

Daca, insa, intervine condamnarea, spre exemplu, in baza art. 91 din Codul penal, prin suspendarea sub supraveghere, instanta de judecata anuleaza permisul de conducere.

Redobandirea are loc in termen de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii, prin examen.

In cazul amenzii penale, permisul este anular, redobandirea are loc in termen de 6 luni , de la data platii efective, ori de la data stingerii amenzii penale, in orice modalitate.

Daca, insa, se dispune amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, nu rezulta interdictii, incapacitati, ori decaderi ce rezulta dintr-o condamnare.(permisul nu este anulat ).

Succes.

Multumes mult. Deci sa inteleg ca daca iau permisul auto si mil anuleaza mil pot lua inapoi dupa termen ? Sau va trebui sa dau din nou pentru scoala de soferi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea din oficiu speciala v.c.p. Tiberius68 Tiberius68 Buna ziua, In urma cu aproximativ 6 ani, mai precis , la data de 30 septembrie 2010, a ramas definitiva sentinta de condamnare prin care instanta dispune sa ... (vezi toată discuția)
Accident cu permisul suspendat solidmag3 solidmag3 Buna ziua. Am facut un accident fara victime cu permisul suspendat si cred ca asta e soluția: [quot]10.10.2016 Ora estimata: 08:30 Complet: C2 Tip solutie: ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis dieter-adrian dieter-adrian Buna seara,vin si eu cu o chestiune cam grava,zic eu,pe data de 24 august m-au oprit pe un drum comunal,conducand masina prietenului meu,eu ne-avand permis de ... (vezi toată discuția)