Buna ziua.Am sa incerc sa fiu cat mai scurt.Am contactat un credit de la o banca , intre timp am avut niste probleme financiare si am ajuns sa am popriri de la FISC.Am plecat in strainatate sa incerc sa fac bani mai repede ca sa-mi platesc datoriile (intre timp banca mi-a vandut creditul catre o firma de recuperare careia i-am platit in intregime plus comisioane foarte exorbitante).Toate bune si frumoase pana ce dintr-o intamplare mi-am adus aminte ca alocatia copilului intra pe unu dintre conturile mele care erau "sechestrate" de FISC,Am mers la banca sa ma interesez de situatia contului respectiv unde am dat de o cucoana foarte "relaxata" care a precizat ca banii au fost trimisi catre FISC.Toate bune si frumoase.Am mers la FISC sa vad ce datorii mai am fata de ei si unde aflu cu stupoare ca de fapt nu primisera nici un ban de la banca....etc.Si uite asa de aproape 2 sapt alerg dintr-o parte in alta ... Fiscu da vina pe banca si banca pe fisc.
Din cate stiu eu conform art. 409 CPC banca si nici o alta institutie nu se poate atinge de alocatia copilului...pe cand la mine au sustras-o mai bine de 2 ani.E vre-o sansa sa recuperez banii copilului?
PS: guri sunt destule...plangere penala,ANPC,protectia copilului (pana la urma el este partea vatamata....)Ce mi-ati recomanda dumneavoastra
E bine sa va lamuriti exact cine a instituit poprirea si unde merg banii.
Daca poprirea s-a facut pentru creditul nerambursat, atunci banii au fost executati prin intermediul unui executor judecatoresc. Aflati cine este acesta si mergeti direct la el pentru a studia dosarul. La urmatoarea poprire, formulati contestatie la executare, acesta e primul pas pe care trebuie sa faceti. Plangerea penala si alte cai mentionate de dvs. la finalul mesajului nu o sa va ajute in nici un fel pentru a rezolva in mod concret cu poprirea pe alocatie.
Buna ziua din nou.Am fost la ANAF le-am prezentat extrasul de cont si au zis ca este o eroare a bancii deoarece ei nu au de unde sa stie sub ce titlu se varsa banii in conturile bancii.Am sunat la banca...direct la Buc...le-am explicat exact ce mi-a fost si mie explicat de cei de la ANAF la care "operatoatierea" sau ce functie o fi avut a spus ca intradevar a avut loc o eroare sau ceva de genu ca nu era normal sa se opreasca acei bani ca deoarece proveneau de la Casa de Pensii sub titlu de Indemnizatii copilului.A ramas sa-mi trimita plangerea mai departe catre Departamentul Juritic.
Intrebarea este : exista vreo sansa sa-mi recuperez acei bani care provin din alocatia copilului ?
PS: Alocatia este oprita de peste 3 ani si nici macar nu s-a oprit 1/3 sau 1/2 ci sa oprit in intregime.
Multumesc !
Executare silita
udelgriel
In 2009 un executor judecatoresc a pus poprire pe contul bancar unde primesc alocatia fetitei mele, care e singurul meu venit (ma intretine mama in urma ... (vezi toată discuția)
Poprire pe carduri
mihai_40
acum aproximativ 2 ani am luat o amenda in valoare de 1000 de lei din care ulterior nu am reusit sa achit decit 300 de lei din totalul sumei,iar in momentul ... (vezi toată discuția)
Blocare pensie
iuli1949
am o pensie de 570 lei si am poprire la casa de sanatate de 190 lei adica 1/3 din pensie
am la fisc datorie la impozit pe profit ca am avcut un magazin si ... (vezi toată discuția)