avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

In 2009 un executor judecatoresc a pus poprire pe contul bancar unde primesc alocatia fetitei mele, care e singurul meu venit (ma intretine mama in urma divortului pt a ma ocupa de copil care are doar 3 ani). Nu imi ia banii de alocatie, ci orice alta suma daca as avea, pt a recupera niste credite bancare realizate in timpul casatoriei - actualmente sunt divortata - pe care nu am avut posibilitatea de a le rambursa decat pe jumatate, timp de 2 ani. E vorba de vreo 8000 de euro ce i-as avea de platit incepand cu vara lui 2009. Intrebarea mea e daca e absolut necesar sa gasesc o modalitate sa achit acest debit , sau se va prescrie daca nu am venit timp de un anumit nr de ani? Ce consecinte risc daca nu as avea posibilitatea de a-l achita niciodata?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 19:35, 20 Iulie 2011
daca executorul / creditorul nu efectueaza acte ce pot intrerupe prescriptia, in 3 ani de zile scapati de datorie. Practic, este suficient o adresa din partea executorului trimisa catre Fisc ptr a verifica veniturile dvs ca prescriptia sa fie intrerupta. Si atunci executarea poate continua inca 3 ani.
Si dupa alti 3 ani, se prescrie sigur? Sau executorul poate continua la infinit intreruperea prescriptiei prin adresa la Fisc?
corect, prescriptia se poate intrerupe ori de cite ori este nevoie
prin simplul fapt ca a pus poprire pe conturi si poprirea este infiintata si v-a luat si ceva bani inteleg, in afara de alocatia copilului, nu este prescrisa creanta si nici nu va fi prescrisa vreodata atata timp cat el va ia bani si poprirea ramane infiintata.
Sunt multe metode de intrerupere a prescriptiei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca dupa incuviintare de executare silita raducanmihai raducanmihai Buna ziua. Incep prin a va spune ca am citit articolul \"In cat timp se prescriu datorille\",dar tot nu m-am lamurit ( ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru credit nevoi personale popa_v popa_v Buna ziua! Azi, am primit executare silita pentru un credit de nevoi personale. Singurul venit e salariul pe care mai am 2 exec silite. Dar, de la 1 sept. ... (vezi toată discuția)
Datorie prescrisa? lari77 lari77 Buna ziua! Am aflat acum de o poprire pe conturi de la o firma de recuperari! Mentionez k la creditul care a fost vandut firmei de recuperari nu am mai platit ... (vezi toată discuția)