avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare cim determinat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare cim determinat

Daca pentru un cim perioada determinata (care expira pe 20.10.2014), am incetat pe 21.10.2014, se aplica vreo sanctiune din partea ITM?
Am gandit in felul urmator: 20.10.2014 era ultima zi lucrata si pontata a angajatului. Pentru a-i prinde la vechime si data de 20.10.2014, am dispus incetarea cu 21.10.2014.
Va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva pentru a remedia greseala.
Ma tem de o eventuala amenda din partea ITM.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:44, 27 Octombrie 2014
Nu cred ca vi se va aplica vreo amenda de la ITM.

Dovada vechimii in munca se face cu adeverinta de vechime si nu cu extrasul de REVISAL.

De asemenea, nu exista text de lege care sa prevada ca data incetarii c.i.m. nu va face parte din perioada vechimii in munca.
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract munca perioada determinata - cand se transmite revisal? mirela1984 mirela1984 sunt incepatoare in domeniul resurselor umane si as dori sa va prezint situatia mea: pt un cim perioada determinata 20.05-20.10.2014 cand se transmite ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata apetra apetra un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7? (vezi toată discuția)
Operare si transmitere incetare cim in revisal Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Un contract de munca pe perioada nedeterminata inceteaza cu acordul partilor (art.55 lit.b din Codul Muncii) in data de 20.10.2014 conform deciziei ... (vezi toată discuția)