avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre divort

Intrebare: Daca unul dintre soti da divort si celalalt refuza sa divorteze, ce se intampla?
Se va desface casatoria (divort), indiferent daca unul dintre soti nu doreste acest lucru.
Daca nu este de acord celalalt sot, nu puteti divorta la notar, ci sunteti obligat/a sa inaintati cerere de divort la judecatoria de care apartineti. Aveti nevoie de un avocat pentru intocmirea cererii si pentru reprezentare.
Conteaza daca exista motiv sau nu. Cel ce vrea trebuie sa convinga instanta ca relatiile sunt vatamate si casatoria nu mai poate continua.
Detalii va rog...raspunsul este sec si din alte surse juridice sunt ceva"greutati"!!!!!:(
Intrebarea este seaca.
Unde doreste sa divorteze? In ce consta refuzul celuilalt sot? Ce doriti sa aflati?

Alte discuții în legătură

Divort berciumihaela berciumihaela buna ziua, am si eu o intrebare legata de un divort:daca la un divort se prezinta decat una din persoane ce se intampla?si a doua intrebare este:daca se ... (vezi toată discuția)
Divort prin separare in fapt (mai mult de 2 ani) Laura_89 Laura_89 Buna seara, Ma numesc Laura, am 27 ani. Eu si sotul meu suntem casatoriti civil din 2013. Suntem separati in fapt din 2014. Inca nu am divortat, ne-am ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate simona435 simona435 buna ziua, sunt casatorita de 15 ani am un copil si locuiesc cu sotul in apartamentul mamei lui (aceasta fiind trecuta proprietara in acte).sotul detine o ... (vezi toată discuția)