Buna ziua, am si eu nevoie de un raspuns la urmatoarea speta:
Barbat decedat. Divortat de 10 ani. Rude ramase: un copil major si un tata de 80 ani.
Cine intra la masa succesorala? Il mosteneste in procent de 100% copilul major sau mostenirea se va imparti intre copilul defunctului si tatal defunctului?
Multumesc
la masa succesorala vin toti mostenitorii celui decedat, in situatia descrisa de dvs. si fiul si tatal acestuia, cota este stabilita prin lege pentru fiecare clasa de mostenitori.
Pentru orice detalii este recomandat sa contactati un birou notarial.
Am facut succesiunea si scriu aici si cum s-a desfasurat in ideea ca poate mai ajuta pe cineva:
copilul defunctului a mostenit totul , in cota de 1/1, iar tatal defunctului nu a avut dreptul la mostenire.
Copilul moștenește totul.
Copiii fac parte din clasa 1 de moștenitori legali și sunt primii chemați la succesiune.
Părinții fac parte din clasa a doua de moștenitori și vin la succesiune daca defunctul nu are deloc descendenți.
Succesiune
Elleny
Este urmatoarea speta:
In urma decesului lui A si B, a ramas o masa succesorala neimpartita celor 4 copii ai lor. Ulterior mortii celor doi (A si B) decedeaza ... (vezi toată discuția)
Mostenire
azaria
buna ziua, doresc sa stiu dupa moarte sotului ce parte din avere ai ramane sotiei? mentionez ca bunurile au fost facute in aceasta casatorie. noi nu avem copil ... (vezi toată discuția)